sportshero webtv - Videos από όλα τα σπορ - sportsherogr@yahoo.gr

Το ραβασάκι Σαχινίδη και η συνέντευξη Μπιτσαξή, δείχνουν τον δρόμο!

Από το δελτίο τύπου της ΓΓΑ:

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα (30/08), στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, είπε τα εξής:

«Ο ελληνικός αθλητισμός, ο πραγματικός ελληνικός αθλητισμός, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, ο οποίος αγκαλιάζει εκατοντάδες, χιλιάδες νέους ανθρώπους, η κορυφή του οποίου είναι ο υψηλός αγωνιστικός αθλητισμός, παρά την κρίση και τις περικοπές, παρά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δείχνει μια αξιοσημείωτη παρουσία, μια πολύ μεγάλη παρουσία με επιτυχίες σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Σας θυμίζω την πρόσφατη παγκόσμια νίκη της εθνικής ομάδας πόλο. Επίσης τα κορίτσια νεότερης ηλικίας, οι νεάνιδες πήραν πρώτη ευρωπαϊκή νίκη. Χθες γιορτάσαμε μια καταπληκτική νίκη στην ιστιοπλοΐα, στα tornados, από τους Τριγκώνη και Πασχαλίδη. Σήμερα είχαμε μια εξαιρετική παρουσία της Νικόλ Κυριακοπούλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Τα πληρώματα της κωπηλασίας βρίσκονται τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, με ελπίδα ακόμη και παγκόσμιας διάκρισης. Φεύγει η εθνική ομάδα μπάσκετ, η 3η γενιά ίσως, και ελπίζουμε να διακριθεί και αυτή. Αλλά και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου διεκδικεί την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Έχουμε συνολικά δηλαδή, και αυτό είναι η μια εικόνα, το ένα πρόσωπο του Ιανού, όπως συνηθίζω να λέω, οι μεγάλες επιτυχίες και το πώς ανθίζει και στέκεται όρθιος ο ελληνικός αθλητισμός μέσα στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Και από την άλλη το μαύρο πρόσωπο του Ιανού, το άλλο του πρόσωπο, που είναι οι χρόνιες παθογένειες του ελληνικού αθλητισμού, του επαγγελματικού, κυρίως στο χώρο του ποδοσφαίρου, στον οποίο η πολιτεία δίνει μια τεράστια μάχη αναστροφής και εξυγίανσης.»

Τις επόμενες 10 ερωτήσεις και απαντήσεις δεν τις αναφέρουμε, καθώς αναλώνονται στα όσα υπέροχα, γίνονται εδώ και τρεις μήνες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τις πολιτικές τους προεκτάσεις και τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους, οι κ.κ. Γερουλάνος, Νικητιάδης και Μπιτσαξής. Και επειδή αυτά αλλάζουν ανά δευτερόλεπτο σχεδόν, θα αφήσουμε πρώτα να κατασταλάξουν στις αποφάσεις τους τα κάθε λογής δικαστήρια, που ΔΕΝ εμπλέκονται στο αυτοδιοίκητο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και μετά βλέπουμε.

Αξίζει όμως να αναλύσουμε, αυτά που είπε και δεν είπε ο κ. Μπιτσαξής, για τον πραγματικό ελληνικό αθλητισμό. Θα μπορούσαμε να σας πούμε τα σχόλια δικά σας, αλλά γιατί να μην κάνουμε κι εμείς τα δικά μας;

- Πρώτα απ' όλα πουθενά μέσα στον πραγματικό ελληνικό αθλητισμό δεν έχουν χώρο τα επαγγελματικά αθλήματα, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το επαγγελματικό μπάσκετ, όπως και το ... πρώην επαγγελματικό βόλεϊ. Άλλωστε αυτά τα αθλήματα δεν απασχολούν και πολύ τον φίλαθλο κόσμο, ενώ δεν έχουν και αθλητές στις τάξεις τους, αλλά επαγγελματίες, (τα δύο πρώτα έχουν ακόμη, στο τρίτο άστα να πάνε). Τώρα το ότι ο ΟΠΑΠ βγάζει όλα του τα χρήματα από τον ... τζόγο και το στοίχημα, αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Το που διοχετεύει μετά αυτά τα χρήματα, αυτό κι αν είναι μιά άλλη ιστορία.

- Όλες αυτές οι εθνικές αθλητικές αποστολές, βρίσκονται, βρέθηκαν και θα βρεθούν στο μέλλον(;) στον προορισμό τους, αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται. Διεκδικούν προκρίσεις, αν και αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά. Πάντα οι εθνικές μας ομάδες διεκδικούν προκρίσεις σε όλα τα σπορ. Με μνημόνιο ή χωρίς μνημόνιο η διεκδίκηση της πρόκρισης δεν είναι επιτυχία, είναι συμμετοχή. Με λεφτά του ελληνικού κράτους, παρά τις περικοπές, αλλά είναι υποχρεωτική. Αυτό έλειπε να έχεις τους αθλητές, να προπονούνται κάθε μέρα, χρόνια ολόκληρα και να μην τους στέλνεις στα προκριματικά των αθλημάτων τους. Σαν να είσαι δηλαδή κρατικός λειτουργός και να ζεις όχι με τον μισθό σου, αλλά με δανεικά. Δεν λέω μισθωτός ή επαγγελματίας γιατί για εμάς, ξεκίνησε και αυτό το στάδιο. Όχι θα γλιτώναμε.

- Για τις επιτυχίες τους δεν είναι πλέον αναλόγως ή και κατά το πλείστον υπεύθυνο και το ελληνικό κράτος, όπως καυχιόταν όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια με τα μετάλλια που έρχονταν σωρηδόν σε όλα τα αθλήματα σε μεγάλες διοργανώσεις. Είναι λίγο υπεύθυνο, όπως λίγα είναι πλέον και τα χρήματα που ... ξοδεύει και γίνονται λιγότερα μετά την απόφαση του κράτους και κατ' επέκταση της ΓΓΑ να περικόψει κατά 51% τις εγκεκριμένες επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών! Ρωτήστε τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών τι χαρά έκαναν στο άκουσμα αυτής της είδησης!

Περνώντας ο καιρός θα αποδειχθεί ... περίτρανα ότι για τα μετάλλια εκείνα, τα παλιά, υπεύθυνο ήταν μόνο το κράτος, γιατί τα ... αγόραζε με τις επιχορηγήσεις του! Οι αθλητές απλά ήταν παρόντες, γιατί που να πήγαινε και πως να ερχόταν εδώ ένα μετάλλιο μόνο του.

Και αν κάνει κανένας αθλητής το λάθος και φέρει από εδώ και στο εξής, μετάλλιο, πηγαίνοντας στις προετοιμασίες και στις διοργανώσεις με δικά του έξοδα,να πληρώσει πρόστιμο!!! Ακούς εκεί να ζητάνε άδεια από τις υπηρεσίες τους, για να πάνε στα Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ακούς εκεί να θέλουν λέει να έχουν δουλειά και να βγάζουν χρήματα, όσοι ασχολούνται με τον πραγματικό ελληνικό αθλητισμό. Δηλαδή δεν τους φτάνει αυτό; Να ασχολούνται μέρα-νύχτα με τον αθλητισμό και να φέρνουν και μετάλλια; Τι άλλη δουλειά θέλουν να έχουν;

Αν κάποια Ομοσπονδία κόψει τον αθλητισμό στην βάση - τι αν δηλαδή - λόγω έλλειψης ρευστού και παρόλα αυτά αντέξει να έχει για λίγο καιρό ακόμα επιτυχίες, τα πράγματα θα τον πάρουν τελικά τον δρόμο τους. Τον ίδιο δρόμο που έχει πάρει εδώ και δύο χρόνια ολόκληρη η Ελληνική Κοινωνία. Τον δρόμο της κατηφόρας, τον δρόμο της μη ανάπτυξης, τον δρόμο της ύφεσης. Και για να ξαναφτάσει ο αθλητισμός στο επίπεδο που ήταν για τελευταία χρονιά το 2004, θα περάσουν δεκαετίες. Γιατί οι αθλητές, για να γίνουν πρωταθλητές, πρέπει πρώτα να... γεννηθούν, μετά να μεγαλώσουν, μετά να προπονηθούν, μετά να αγαπήσουν αυτό που κάνουν και μετά κάποιοι από αυτούς να διακριθούν. Για την τιμή της Πατρίδας και την δόξα του Αθλητισμού! Και αυτά τα πράγματα είναι χρονοβόρα. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, δεν γίνανε φέτος σχολικά πρωταθλήματα. Δεν πειράζει, τουλάχιστον μπορούν τα παιδιά να κάνουν σωστές σπουδές και να περάσουν την ώρα τους στα ίντερνετ καφέ. Τι να τον κάνουν τον αθλητισμό;

Κύριοι πολιτικοί, ο αθλητισμός, να το ξέρετε αγκαλιάζει πλέον όλο και λιγότερους νέους ανθρώπους. Ειδικά την ώρα που πρέπει να διαλέξουν, σπουδές και ανεργία, ή αθλητισμό και ανεργία. Κάντε μιά βόλτα στα στάδια και στα γήπεδα, να δείτε τι γίνεται στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Ακόμη και χιλιάδες αθλητών στις μικρές ηλικίες, αλλά σίγουρα μόνο δεκάδες αυτών σε επίπεδο ανδρών και γυναικών.

Μείωση, κύριοι, ύφεση, μαρασμός, φτώχεια, απαγόρευση στο όνειρο! Γιατί;;;

Και μία ακόμη ερώτηση για το -προς το παρόν- τέλος: Τον τελευταίο χρόνο, όταν επιστρέφουν αθλητές με Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά μετάλλια στις αποσκευές τους, γιατί δεν πηγαίνετε να τους υποδεχθείτε και να βγάλετε μαζί τους φωτογραφίες όπως παλιά; Να γιορτάσετε μαζί τους για τις μεγάλες επιτυχίες τους; Λόγω ανειλημένων υποχρεώσεων; Μέσα στην νύχτα τι άλλες υποχρεώσεις έχετε; Η μήπως είναι μακριά το αεροδρόμιο;

Τα μετάλλιά τους δεν ήταν ποτέ αγορασμένα κύριοι. Απλά έφτασε πλέον η ώρα να αποδειχθεί περίτρανα σε ποιούς ανήκουν και σε ποιούς όχι αυτά τα μετάλλια.

Άσε που οι φωτογραφίες θα παραμείνουν πλέον ολόκληρες, γιατί σε αυτές που βρίσκονται στα άλμπουμ των παλιών πρωταθλητών, έχουν κοπεί κάποια κεφάλια!

Και για να μην νομίζετε ότι τα βγάζουμε αυτά από το κεφάλι μας, παραθέτουμε και το θέμα του www.onsports.gr.

Το… ανυπόγραφο ραβασάκι του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, που έλαβαν όλες οι Ομοσπονδίες δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες… Η κάνουλα της Πολιτείας προς τον αθλητισμό κλείνει μέχρι νεωτέρας, καθώς το ταμείο είναι μείον. Η είδηση έσκασε σαν «βόμβα» στους Ομοσπονδιάρχες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα γεγονός που ανατρέπει όλο τον ολυμπιακό προγραμματισμό τους, ενόψει του Λονδίνου.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πέταξε το μπαλάκι, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, στο υπουργείο Οικονομικών  και όλοι έψαχναν να βρουν μια άκρη προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με τον Βενιζέλο, ο οποίος έχει… χαθεί στις συσκέψεις με τους ανθρώπους της τρόικας, αυτές τις ημέρες.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει βγάλει ένα κονδύλι της τάξεως του 1.200.000 ευρώ για να πληρωθούν οι υπάλληλοι των Ομοσπονδιών μέχρι τον Δεκέμβριο και μετά έχει ο Θεός. Επίσης θα διατεθεί ένα ποσό για το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ, ενώ για τα υπόλοιπα στάδια ας αποφασίσουν οι διοικήσεις τους πως θα τα βγάλουν πέρα!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι κύριοι της Πολιτείας αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στον ελληνικό αθλητισμό μέσα σε μια μέρα και δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Έτσι, απλά τινάζουν στον αέρα τους κόπους και τις θυσίες αθλητών που δεν έχουν το προνόμιο να υπογράψουν παχυλά επαγγελματικά συμβόλαια και έχουν την… αφέλεια να ονειρεύονται την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού, παγκόσμιου ή ολυμπιακού μεταλλίου.

Κανείς δε σκέφτηκε ότι βρισκόμαστε σε μια προολυμπιακή χρονιά και κάποιοι αθλητές έχουν επενδύσει στη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Με αυτούς τι θα γίνει ; Με τι χρήματα θα προετοιμαστούν για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του χρόνου το καλοκαίρι; Πως θα διεκδικήσουν τις προκρίσεις τους; Αλλά τι να λέμε τώρα, οι αριθμοί και οι λογαριασμοί να βγαίνουν και τα υπόλοιπα πάνε περίπατο…

Πάντως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα κάνει το… καθήκον της και έχει συγκαλέσει για την επόμενη Τρίτη (6/9) έκτακτη Ολομέλεια για να συζητήσουν όλοι μαζί τη… χρεοκοπία του ελληνικού αθλητισμού, την οποία έσπευσε να ανακοινώσει η Πολιτεία. - Γιάννης Ρήγας -.

Μετά τιμής και με τις υγείες μας!!!

Νιφλής Γιώργος

Πρόωρα Χριστούγεννα στην Τρίπολη!

Τεράστια νίκη πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης επί του Ολυμπιακού με 2-0 σε...

Ξεφεύγει στην κορυφή ο ΠΑΟ, 3-1 τον ΟΦΗ

Εξαιρετικός παρουσιάστηκε απέναντι στον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός και επικράτησε...

Καλή μπάλα η Ξάνθη, 3-0 τον Ατρόμητο

Η SKODA Ξάνθη, που κατά διαστήματα πρόσφερε και θέαμα –κυρίως- με τον...

Αγώνες πάλης τα Χριστούγεννα στην Καλλιθέα

Αγώνες πάλης για το Πρωτάθλημα μικρών ηλικιών με την ονομασία «Κύπελλο...

Βόμβα μεγατόνων η Καβάλα 79-70 τον ΠΑΟ!

Την πρώτη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα υπέστη ο Παναθηναϊκός, με...

Στην Κολομβία οι ποδηλάτες μας

Στο Κάλι της Κολομβίας βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα ποδηλασίας πίστας...

Μόνο Τουρκία σκέφτονται οι διεθνείς

Λαγογιάννης: «Ενθουσιαζόμαστε στην προοπτική να γεμίσουν οι κερκίδες...

Παραμένει αήττητη η ΑΕΚ στην Β' του βόλεϊ

Συνεχίζει το αήττητο σερί της η ΑΕΚ στον 1ο όμιλο της Β' Εθνικής του...

Νίκη-χρυσάφι ο ΝΟΒ 9-8 την Μπούντβα

Οι πολίστες του Τεό Λοράντου επικράτησαν με 9-8 της Μπούντβα στο Μαυροβούνιο...

Πανιώνιος ... πάνθηρας αιώνιος, 7-6 τη Σαβόνα!

Δεν καταλαβαίνει τίποτα στην Ευρώπη ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας ...

Παρέμεινε στην κορυφή της Α1 ο Διομήδης

Αφού τα κατάφερε απέναντι σε πολύ πιο… σκληρά καρύδια, ο Διομήδης,...

Πρώτη νίκη για την Καλαμαριά, 64-56 τον Άρη

Την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Καλαμαριά, με...

Σπάει τα κοντέρ ο Μπακαούκας με 65 γκολ!

Τα 17 γκολ που σημείωσε στον αγώνα με τον Πανελλήνιο την Παρασκευή...

Διατηρείται στα ψηλά η ΝΕΠ

Την κατάκτηση μιας ακόμη νίκης πέτυχαν τα κορίτσια της ΝΕΠ στο πρωτάθλημα...

Πιο δυνατός ο ... νότιος Ηρακλής

Έχοντας όλες τις παίκτριες στη διάθεσή του, ο Ζόραν Κόβαζιτς είδε την...

Χαλαρά και στο Μαρούσι, 15-6 ο Ολυμπιακός

Δεν δυσκολεύτηκε ούτε στο Μαρούσι ο Ολυμπιακός, επικρατώντας άνετα...

Φιλάνδρα, Ζερβάκης νίκησαν στην Σητεία

Η Ελένη Φιλάνδρα του Πανελληνίου στα 3.500μ. και ο Γιάννης Ζερβάκης...

Πήρε φόρα ο ΠΑΟΚ 29-20, εκτός την ΧΑΝΘ

Άργησε αλλά φαίνεται ότι πήρε μπροστά για τα καλά ο ΠΑΟΚ στην Α1 του...

Μεγάλη νίκη το Αργοστόλι στην Πάτρα

Μετά την ήττα από την Χίο, το Αργοστόλι επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα,...

Συνεχίζει τις μεγάλες νίκες το Κιλκίς

Με 7 γκολ του Σιμιτζή, το Κιλκίς κατάφερε να ξεπεράσει την αντίσταση...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Videos Στίβου

Είναι Online..

Έχουμε 117 επισκέπτες συνδεδεμένους