Λαγοπόδης: Η αλλαγή της ΕΟΚ στο θέμα των ξένων, μας στοίχισε την χρονιά

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Συνεντεύξεις
17 Μαΐου 2017

Στο ξεκίνημα της σεζόν λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν ότι ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου θα ήταν μια από τις ομάδες που θα υποβιβαζόταν από την Α1.

Ο προγραμματισμός της ομάδας είχε γίνει με σωστό τρόπο και στο ξεκίνημα της προετοιμασίας το κλίμα ήταν εξαιρετικό και οι στόχοι μπορεί να μην ήταν οι υψηλότεροι δυνατοί, αλλά σίγουρα μιλούσαν για μια αξιόλογη πορεία στο κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα.

Ένα γεγονός όμως, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα, ήταν αυτό που δημιούργησε την κατάσταση την οποία βίωσε η ομάδα του Κρόνου.

Ο άνθρωπος που βρέθηκε στο «τιμόνι» της ομάδας Δημήτρης Λαγοπόδης, μίλησε στο sportshero.gr και εξήγησε γιατί ο λάθος προγραμματισμός της Ομοσπονδίας ήταν τελικά αυτό που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην ομάδα του (και όχι μόνο στην δική του, όπως θα φανεί και από τις άλλες συνεντεύξεις που θα «ανεβάσουμε» στο πλαίσιο του αφιερωματός μας στην Α1.) 

«Ο παράγοντας που έκρινε την έκβαση των αποτελεσμάτων μας στην σεζόν ήταν, η αλλαγή των τριών ξένων σε δυο που αποφασίστηκε τον Σεπτέμβρη. Εμείς δεν προετοιμαζόμασταν απλά για να πάρουμε δεύτερη και τρίτη ξένη, είχαμε ήδη πάρει την δεύτερη (η γκαρντ Γιασμίν Γκρέϊς) και θα παίρναμε και τρίτη. Ήταν οι μέρες που είχε φύγει η Ελεάννα Πανταζή, ήταν τραυματισμένη η Μαρία Αυτζή και σε άσχημο σημείο που δεν ξέραμε πότε θα αποθεραπευτεί. Στις 22/09 η ΕΟΚ αποφασίζει ότι θα συμμετάσχουν 3 ξένες στο πρωτάθλημα. Στις 03/10 έρχεται η Γιασμίν Γκρέϊς και στις 04/10 κάνουν σύσκεψη και αλλάζουν τον αριθμό των ξένων. Δηλαδή εμείς τι να κάνουμε; Ο Κρόνος τι είναι; Κανένα σωματείο που του τρέχουνε λεφτά να πληρώνει εισιτήρια συνέχεια; Είναι έντιμο να λες στην αθλήτρια έλα εσύ και μετά φύγε πίσω, ή έλα και περίμενε να παίξεις μετά από τρεις ή τέσσερις μήνες; Εμείς πως να κάνουμε προγραμματισμό έτσι; Δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν πεντάρι; Τι είμαστε, χαζοί; Απλά δεν πήραμε πρώτα ψηλή γιατί δεν βρίσκαμε εκείνη την περίοδο και είπαμε να ψάξουμε για 2-3 εβδομάδες μήπως βρούμε κάτι καλύτερο. Φέρνουμε το γκαρντ για να συμπληρώσουμε την θέση αυτή, γιατί χωρίς Πανταζή και Αυτζή ήμασταν με τις μικρές και περιμέναμε τις επόμενες ημέρες να φέρουμε και την τρίτη ξένη για να κλείσουμε το ρόστερ. Τις μικρές αθλήτριες για να τις βάλεις να παίξουν στην Α1 πρέπει να τις πλαισιώσεις σωστά, δεν θα τις βάλεις να χαθούνε. Επίσης, όταν βλέπεις ότι η παραγωγικότητα σε παίκτριες γίνεται ολοένα και μικρότερη, άν δεν πλαισιώσεις σωστά τις μικρές αθλήτριες τότε το μόνο που πετυχψαίνεις είναι να μειώνεις το ίδιο σου το προϊόν.»

Είναι αλήθεια ότι εμείς που είμαστε έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, βλέπουμε και κρίνουμε μόνο από τα αποτελέσματα και μας φαίνονται όλα εύκολα.

Όμως η Ομοσπονδία δεν είναι (ή άν είναι, κακώς είναι) έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Οι αποφάσεις της επηρεάζουν ζωές εκαντοντάδων ανθρώπων και οικογενειών και θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος προγραμματισμός και περισσότερη σοβαρότητα.

Ευτύχημα είναι ότι ο κόσμος του γυναικείου μπάσκετ αρχίζει να εξωτερικεύει τις ανησυχίες και τα παράπονά του. Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να διορθωθούν κάποια πράγματα.

Γιώργος Νιφλής

 


 


Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 195 επισκέπτες και κανένα μέλος