Γιαννουλάκης: «Γιατί στην Α1 ανδρών πέφτουν δυο ομάδες και στις γυναίκες 3;»

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Συνεντεύξεις
19 Μαΐου 2017

Ο Άγγελος Γιαννουλάκης είναι πολλά χρόνια στον χώρο του Ελληνικού Γυναικείου Μπάσκετ και ο λόγος του μετράει, ειδικά επειδή είναι ένας άνθρωπος που ότι έχει να πει θα το πει χωρίς περιφράσεις και δισταγμούς.

Η συζήτησή μας ανέδειξε πολλά από τα θέματα που απασχολούν το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών αλλά και το γυναικείο μπάσκετ γενικότερα και χρίζουν καλύτερης αντιμετώπισης από την Ομοσπονδία, αλλά και τα ίδια τα σωματεία, καθώς και αυτά δεν μπορούν να αισθάνονται άμοιρα ευθυνών. Απαντώντας μας στο ερώτημα για τα κακώς κείμενα στον χώρο αναφέρθηκε στα εξής:

«Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά τα οποία πλανώνται ακόμη μέσα στο μυαλό μου. Ας πούμε γιατί είναι αναγκαίο στην Α1 γυναικών, ενώ υπάρχουν περισσότερες ομάδες στην ανδρική Α1 εκεί να υποβιβάζονται μόνο δυο ομάδες και στο γυναικείο να υποβιβάζονται 3. Δεν κολλάει πουθενά αυτό το πράγμα μέσα στο μυαλό μου. Άν στην Α2 υπήρχαν 10 ομάδες δυνατές που να είχαν μπάτζετ, να είχαν ρόστερ και να μπορούσαν να σταθούν στην Α1, θα καταλάβαινα να υπάρχει κάτι τέτοιο, γιατί θα υπήρχε ανάγκη να ανέβουν περισσότεροι και το πέσουν 3 ομάδες ή και περισσότερες θα ήταν λογικό. Άν η Α2 είχε τόσο δυνατές ομάδες θα μπορούσαμε ακόμη και να αυξήσουμε τις ομάδες στην Α1, αλλιώς ποιός είναι ο λόγος στην Α1 ανδρών με 14 ομάδες να πέφτουν 2 και στην Α1 γυναικών με 12 ομάδες να πέφτουν 3;

Το τονίζω αυτό γιατί ήταν άδικο για τον Άρη ο οποίος έκανε μια τρομερή προσπάθεια, είχε νεαρές αθλήτριες ταλαντούχες, με όρεξη και διάθεση να προσφέρουν, που φάνηκε ότι το σωματείο έκανε σωστή δουλειά, είχε δυο αμερικανίδες που ήταν πολύ αξιοπρεπείς με την Μακένζι να είναι από τις αθλήτριες που ξεχώρισαν στην σεζόν και αυτή η ομάδα, έπρεπε να πέσει, δεν βρίσκω τον λόγο γιατί, θεωρώ ότι για την δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι του Άρη αυτό ήταν αδικία. Μου αρέσει να συγκρίνω τι λέει ο κόσμος και οι ομάδες προτού ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με το που δημιουργούνται τα ρόστερ, εκεί φαίνεται κατά την γνώμη μου η επιτυχία και η αποτυχία του καθενός, δηλαδή που περιμένουν να καταλήξεις σύμφωνα με το ρόστερ που έχεις φτιάξει και που καταλήγεις τελικά.

Η αλήθεια είναι ότι για τον Πανιώνιο θα περίμενε κάποιος να σωθεί νωρίτερα, αλλά αν δεις πως ξεκίνησε η Τερψιθέα Γλυφάδας, σε σχέση με το πως κατέληξε, αν δεις με τι υλικό ξεκίνησε ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου και ότι αυτές οι ομάδες τελικά πέσανε... Εντάξει για την Τερψιθέα όσο περνούσε η σεζόν όλοι το περιμέναμε ότι θα πέσει τελικά, αλλά πέστε μου έναν που όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα περίμενε ότι θα πέσει ο Κρόνος. Ψάχναμε αλλού, πιο πολύ λέγαμε ότι θα πέσει ο ΠΑΟΚ παρά ο Κρόνος. Ήταν μια χρονιά πολύ μπερδεμένη.»

 


 


Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 195 επισκέπτες και κανένα μέλος