Έκδηλη η αγωνία των «παλιοσειρών» για το μέλλον

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Συνεντεύξεις
14 Ιουνίου 2017

Η συμμετοχή σε μια διεθνή διοργάνωση βαραίνει πάνω απ' όλα τους ώμους των παλιών, έμπειρων αθλητριών. Όχι μόνο για το τι θα πετύχει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και για το τι παρακαταθήκη θα αφήσει η συμμετοχή για το μέλλον.

Το πρωΐ της Τετάρτης, κατά την αναχώρηση της Εθνικής ομάδας γυναικών για την Τσεχία, η Εβίνα Μάλτση και η Κατερίνα Σωτηρίου αναφέρθηκαν εκτός των άλλων και στο θέμα του τι μέλλει γενέσθαι στο Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ και την Εθνική ομάδα και τι πρέπει να γίνει για να υπάρξει αξιόλογη συνέχεια.

Με αφορμή τον χρόνο που πέρασαν οι διεθνείς μαζί με τους φιλάθλους, μικρούς και μεγάλους στην Πάτρα, η Εβίνα Μάλτση τόνισε: «Η αγάπη είναι αυτή που θα οδηγήσει το μπάσκετ σε ένα καλύτερο μέλλον. Τα μικρά παιδιά πρέπει να αγαπήσουν το μπάσκετ, για να μπορέσουν στην συνέχεια να αφοσιωθούν να ταχθούν σε αυτό, οι παράγοντες να αγαπήσουν αυτό που κάνουν για να μπορέσουν να προσφέρουν περισσότερο. Μόνο με αγάπη μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα στην ζωή σου, εμείς τώρα μιλάμε για μπάσκετ, αλλά οτιδήποτε έχει να κάνει με καριέρα, δουλειά, μόνο αν το αγαπάς μπορείς να το ακολουθήσεις. Τα μικρά παιδιά και οι γονείς που έρχονται στο γήπεδο και μας δείχνουν την αγάπη τους είναι για εμάς η επιβράβευση των κόπων μας, όχι τόσο για την αναγνώριση που μας δείχνουν, όσο για αυτήν ακριβώς την αγάπη που μας δείχνουν. Εμείς δεν είμαστε τίποτα άλλο από απλοί εκπρόσωποι αυτού του χώρου, στρατιώτες κοινώς και επίσης δεν ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε και εμείς. Υπήρξαμε και εμείς μικρά παιδιά, εγώ προέρχομαι από την επαρχία και ξέρω ακόμη καλύτερα τι σημαίνει για τα παιδιά στην Πάτρα τι σημαίνει να βλέπουν από κοντά την Εθνική τους ομάδα. Τους χαρίσαμε απλόχερα το να έρθουν να καθήσουν μαζί μας, να βγάλουμε φωτογραφίες, να μιλήσουμε, να κυλιστούμε στο έδαφος, να νοιώσουμε ότι είμαστε απλοί άνθρωποι που μπορείς να συζητήσεις μαζί τους και να τους δώσουμε έτσι ένα όραμα».

Για την Κατερίνα Σωτηρίου η διατήρηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο θα έρθει μέσα από σκληρή δουλειά. «Χαίρομαι πάρα πολύ που στην Εθνική υπάρχει νέο αίμα. Θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα παιδιά, γιατί εμείς σκεφτόμαστε και το μέλλον. Εγώ θέλω να υπάρχει μέλλον, γιατί σίγουρα δεν μπορούμε εμείς να μείνουμε εφ' όρου ζωής. Για εμάς είναι ευχάριστο να υπάρχουν νέα παιδιά, σημασία έχει όμως όχι απλά να υπάρχουν, γιατί πολλά παιδιά λένε εγώ θέλω να πάω στην Εθνική γυναικών, σημασία έχει να καταφέρουν να συμμετάσχουν σε τέτοιες διοργανώσεις και να φέρουν και διακρίσεις, το οποίο είναι καλό και για εμάς γιατί έτσι θα θυμόμαστε την Ιστορία, θα ζούμε το παρόν και θα στοχεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

 


 


Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 209 επισκέπτες και κανένα μέλος