Μπάσκετ χωρίς τηλεόραση; Ξεχάστε το ...

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Μπάσκετ
03 Οκτωβρίου 2012
Μπάσκετ χωρίς τηλεόραση; Ξεχάστε το ...

Την απόφαση να προχωρήσουν στην αναβολή της έναρξης της Α1 πήραν οι ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ, λόγω της μη συμφέρουσας οικονομικής προσφοράς που έχει καταθέσει στον ΕΣΑΚΕ η διοίκηση της ΕΡΤ, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύνολο 14 ομάδων που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, 11 τάχθηκαν υπέρ της αναβολής, Ολυμπιακός και Καβάλα υπέρ της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, ενώ ο Παναθηναϊκός κράτησε ουδέτερη στάση και ψήφισε λευκό. Δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση ο ΚΑΟΔ, ωστόσο και ο δικός του εκπρόσωπος, τηλεφωνικά, τάχθηκε υπέρ της αναβολής.

Εδώ και αρκετές ημέρες οι περισσότερες ομάδες της Α1 είχαν καταστήσει σαφείς τις προθέσεις τους για την αναβολή, αφού δεν αποδέχονται την πρόταση της ΕΡΤ για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές σε ποσοστό που ξεπερνά το 35%. Ο Κολοσσός, λόγω της συμμετοχής της ομάδας της Ρόδου στο ματς κυπέλλου με τον ΚΑΟΔ, απέστειλε επιστολή, τονίζοντας την αντίθεσή του στην έναρξη της Basket League ΟΠAΠ.

Από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο αντιπρόεδρός της, Μάνος Παπαδόπουλος τόνισε στη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα και δραστικά οι ομάδες της Α1 προς την πλευρά της πολιτείας και να πιέσουν με κάθε τρόπο, ώστε το μπάσκετ να πάρει επιτέλους αυτά που του αξίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΑΕ Ολυμπιακός, δια του εκπροσώπου της, διεμήνυσε ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η εποχή που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη, ως προς τα οικονομικά δεδομένα και ότι αν δεν υπήρχε η κρατική ενίσχυση, το μπάσκετ δεν θα είχε καθόλου πόρους. 

Ως προς την στάση της ΕΡΤ, προσπάθησε μέσω της προσφοράς διαφημιστικού χρόνου προς τις 14 ομάδες της κατηγορίας να περιορίσει τις αντιδράσεις, όμως από τη στιγμή που το ύψος της χρηματοδότησης δεν αυξήθηκε και παρέμεινε στα επίπεδα του 1.3 εκ. ευρω για τις 12 ΚΑΕ, δεν άλλαξε και η στάση τους έναντι της αναβολής της πρεμιέρας, ως μοναδικό μέτρο πίεσης προς την πλευρά της πολιτείας και της διοίκησης της ΕΡΤ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, προχώρησε στην έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης:

«Έχοντας απόλυτη επίγνωση των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και πιστεύοντας ακράδαντα ότι η αντιμετώπιση που τυγχάνει το επαγγελματικό μπάσκετ, δεν συμβαδίζει με την δυναμική, την αξιοπιστία και τις επιτυχίες των ομάδων του, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, με λύπη του, αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή της έναρξης της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13».

 

Facebook

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μπάσκετ χωρίς τηλεόραση; Ξεχάστε το ...

Μπάσκετ χωρίς τηλεόραση; Ξεχάστε το ...

Την απόφαση να προχωρήσουν σ...

Ξεκινάει η Α1 χάντμπολ των ανδρών με ΑΕΚ-ΧΑΝΘ

Ξεκινάει η Α1 χάντμπολ των ανδρών με ΑΕΚ-ΧΑΝΘ

Το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών ...

Bundesliga Handball: THW Kiel-SC Magdeburg 33-30. Video on air!

Bundesliga Handball: THW Kiel-SC Magdeburg 33-30. Video on air!

Το sportshero.gr, θα σας προ...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ