VIP'S στην Αυστραλία, Βατσακλής, Σγουρόπουλος

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Πινγκ Πονγκ
03 Δεκεμβρίου 2018
VIP'S στην Αυστραλία, Βατσακλής, Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Κώστας Βατσακλής έφτασαν στο Μπέντιγκο και προσηλώνονται στον υψηλό στόχο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων, ωστόσο αυτή δεν θα είναι η μοναδική τους αγωνιστική δραστηριότητα στην αχανή Αυστραλία. Η μεγάλη ετήσια διοργάνωση άρχισε σήμερα στο Bendigo Stadium, θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου και μετά το τέλος της οι δύο άνδρες θ’ αναχωρήσουν για το Τάουνσβιλ προκειμένου ν’ ανταποκριθούν στην τιμητική πρόσκληση του τοπικού κλαμπ επιτραπέζιας αντισφαίρισης να είναι κεντρικά πρόσωπα σε προπονητικό 5ήμερο καμπ. Το event στην 7η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, στη βορειοανατολική ακτή του Κουίνσλαντ, θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Δεκεμβρίου με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό μας προπονητή και guest player τον δις πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων.

Κι όπως εύκολα μπορείτε να φανταστείτε, πίσω από την οργάνωση αυτής της αθλητικής εκδήλωσης βρίσκεται ένας Έλληνας. Ένας μετανάστης, που τυχαίνει να είναι πολύ γνωστός στον χώρο του αθλήματος, καθώς υπήρξε διεθνής αθλητής και πρωταθλητής Ελλάδας! Ο λόγος για τον Γιώργο Λογοθέτη, ο οποίος ζει κοντά στα δύο χρόνια στην Αυστραλία και από τις αρχές του 2018 ασχολείται και με την προπονητική στο σωματείο του Τάουνσβιλ. Με αφορμή την επίσκεψη του Σγουρόπουλου και του προπονητή του στη χώρα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ο πρώην αθλητής του Α.Κ. Ζωγράφου σκέφτηκε και πέτυχε σε συνεννόηση με τη διοίκηση τη διεξαγωγή ενός καμπ προκειμένου καλοί ντόπιοι αθλητές και όχι μόνο να πάρουν γεύση από υψηλή αγωνιστική και προπονητική ποιότητα.

Η συγκέντρωση προετοιμασίας έχει την επωνυμία Elite training camp επειδή θα συμμετάσχουν 24 δυνατοί αθλητές κι αθλήτριες απ’ όλες τις ηλικίες κι από διάφορες Πολιτείες της Αυστραλίας. Θα την «τρέξει» ως head coach ο Βατσακλής, ο Λογοθέτης που προς το παρόν έχει πτυχίο προπονητή επιπέδου 1, αναλαμβάνει assistant coach, ενώ ο Σγουρόπουλος θα είναι ο φιλοξενούμενος αθλητής. Το καμπ θα γίνει στην αίθουσα του σωματείου του Τάουνσβιλ, η οποία χωρά άνετα 10 τραπέζια. Από καιρό έχει κυκλοφορήσει η σχετική αφίσα με τις βασικές πληροφορίες κι εκεί υπάρχουν φωτογραφίες του Βατσακλή, του Λογοθέτη και του Σγουρόπουλου, οι οποίες συνοδεύονται από αναφορά σε επιτυχίες τους.

Ειδικά για τον Λογοθέτη, που σήμερα εργάζεται ως επικεφαλής προπονητής στο Τάουνσβιλ, πρέπει να προσθέσουμε ότι έχει αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παίδων το 1988 και στο απλό νέων το 1991, είναι 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο ομαδικό με το Α.Κ. Ζωγράφου. επίσης Κυπελλούχος Ελλάδας με το ίδιο σωματείο και πανελληνιονίκης στα δύο υπόλοιπα ατομικά αγωνίσματα το διπλό σε νέους και παίδες και το διπλό μικτό. Ήταν από μικρή ηλικία μέλος των εθνικών ομάδων, είχε συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σταμάτησε πρόωρα την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του ’90 για να κοιτάξει την επαγγελματική του πορεία. Πριν πάρει τον μακρύ δρόμο για την Αυστραλία είχε αρχίσει να ξαναπαίζει στα πράσινα τραπέζια. Βασικά μαζί με τον επίσης πρώην διεθνή Διονύση Βασιλείου, με τον οποίο μεγαλούργησαν ως αθλητές του Α.Κ. Ζωγράφου, ενώ είχε γραφτεί αι σε ομάδα βετεράνων.

Μετά τα βασικά στοιχεία καλό είναι να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ με διάφορες ακόμα πληροφορίες:

# Με αφορμή την παρουσία των δυο Ελλήνων στην Αυστραλία ο Γιώργος Λογοθέτης πρότεινε στη διοίκηση του κλαμπ να γίνει αυτό το καμπ και να τους πληρώσουν τις εσωτερικές μετακινήσεις και τη διαμονή. Τα έξοδα δεν ήταν μεγάλα και οι διοικούντες βρήκαν καλή την ιδέα, καθώς μάλιστα γενικά στο άθλημα οι Αυστραλοί έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τους Ευρωπαίους. 

# Το σκεπτικό του προπονητή της Τάουνσβιλ είναι να παίξουν όλοι οι συμμετέχοντες με τον Σγουρόπουλο, να διαπιστώσουν το ελίτ επίπεδο με αθλητή παγκόσμιας κλάσης και παράλληλα να πάρουν γεύση από τον τρόπο δουλειάς του Βατσακλή, να δουν πώς προπονούνται οι Ευρωπαίοι και να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές σε σχέση με τις προπονήσεις στην Αυστραλία.   

# Στο καμπ θα πάρουν μέρος αξιόλογοι αθλητές όχι μόνο από το Τάουνσβιλ, αλλά κι από την Πολιτεία του Κουίνσλαντ, της Βικτώρια και την πρωτεύουσα Καμπέρα. Για παράδειγμα, θα μετάσχει το νούμερο 1 του Κουίνσλαντ στον πίνακα αξιολόγησης και νούμερο 3 γενικά στην Αυστραλία. Λέγεται Μπρούνο Εντουάρντο Λεβίς έλκει την καταγωγή του από τη Χιλή, αλλά ζει 10 χρόνια στην Αυστραλία κι έχει αποκτήσει την υπηκοότητα. Γενικά η χώρα μπορεί να μην βρίσκεται σε σημείο να διεκδικεί μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως έχει ταλαντούχους νεαρούς κι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους θεωρείται ο Φιν Λου από τη Μελβούρνη, που είναι βιετναμέζικης καταγωγής.                          

# Στην τελευταία μέρα του καμπ, στις 14 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν αγώνες με τη συμμετοχή και του Σγουρόπουλου. Μάλιστα θα έχουν και prizemoney1.000 αυστραλιανά δολάρια.

# Ο Λογοθέτης έμενε όλα τα χρόνια στην Αθήνα και πήγε στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο του 2017. Τον πρώτο χρόνο εργαζόταν σε κλαμπ της Μελβούρνης ως assistant και τον Φεβρουάριο του 2018 ανέλαβε το Townsville ως head. Στο διάστημα της παραμονής του στη χώρα παρακολούθησε και σχολή προπονητών. Πήρε το πτυχίο για το level 1, που είναι για εργασία σε σωματείο, αλλά επειδή έχει χρόνια να γίνει αντίστοιχο στο παραπάνω επίπεδο, λογίζεται στη χώρα σαν προπονητής level 2 με δικαίωμα να εκπροσωπήσει και Πολιτεία. Υπάρχει και το level3, που είναι για τους εθνικούς προπονητές.

# Ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδας δεν έμεινε σε αυτά και παρακολούθησε επιτυχώς και προπονητικά σεμινάρια επιπέδου 1 της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.). Πήρε το πιστοποιητικό, που αφορούσε και αρτιμελείς και αθλητές με αναπηρίες και πλέον μπορεί να διδάξει σε σεμινάρια της I.T.T.F.. Το 2018 «έτρεξε» ως head coach κι ένα προπονητικό καμπ της ITTF Oceania στη Νέα Καληδονία για την εθνική τους ομάδα και τον Φεβρουάριο του 2019 θα είναι επικεφαλής προπονητής του Κουίνσλαντ στο Παναυστραλιανό πρωτάθλημα ατόμων με ειδικές ανάγκες, που θα γίνει στην πόλη Murray Bridge στη νότια Αυστραλία.  

# Το Τάουνσβιλ διαθέτει πλειάδα καλών αθλητών. Ο Λογοθέτης έχει την ευθύνη για όλες τις ηλικίες, μάλιστα στο πρωτάθλημα του Κουίνσλαντ την περασμένη περίοδο, καθοδήγησε την πολυμελή αποστολή και στις νεαρές ηλικίες (U18, U21, U15 κτλ) ήρθαν 15 μετάλλια όλων των αποχρώσεων.

# Το τοπικό σωματείο ιδρύθηκε το 1931. Είναι από τα αρχαιότερα στη χώρα και το 1ο σε όλη την Κοινοπολιτεία (Commonwealth) που έχει ιδιόκτητο γυμναστήριο για επιτραπέζια αντισφαίριση. Το 1962 δέχτηκε την πρώτη ανακαίνιση και το 1983 έγινε κι άλλη ανανέωση για να πάρει η αίθουσα τη σημερινή της μορφή. 

# Η Αυστραλία έχει 7 Πολιτείες. Η Μελβούρνη, που απέχει δύο ώρες από το Μπέντιγκο, είναι η πρωτεύουσα στην Πολιτεία της Βικτώρια. Η πτήση από τη Μελβούρνη για το Τάουνσβιλ διαρκεί 4 ώρες.

# Άλλος Έλληνας δεν θα έχει συμμετοχή στο καμπ, αλλά φυσικά φίλοι του ολυμπιακού αθλήματος θα μπορούν να παρακολουθούν προπονήσεις, να συνομιλούν με τον Βατσακλή και τον αθλητή του. Παρεμπιπτόντως η Μελβούρνη είναι …γεμάτη Έλληνες και στα 5 εκατομμύρια των κατοίκων της οι 500.000 λογίζονται ως ελληνικής καταγωγής, όμως στο Τάουνσβιλ υπάρχουν περίπου 2.000.

# Αντικειμενικό πρόβλημα για την ανάπτυξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Αυστραλία δημιουργούν οι τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των πόλεων. Ο Λογοθέτης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η πιο κοντινή απόσταση για το Τάουνσβιλ με σωματείο από άλλη πόλη είναι στα 500 χιλιόμετρα! Ακριβώς επειδή είναι μεγάλες οι αποστάσεις οι καλοί αθλητές δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να παίζουν με ανάλογου επιπέδου αντιπάλους από άλλες πόλεις. Κι επίσης γι’ αυτόν τον λόγο στα εθνικά πρωταθλήματα οι διοργανωτές κοιτάζουν να γίνονται οι αγώνες μέσα σε αρκετές ημέρες (πρώτα με ομαδικά και μετά με ατομικά) προκειμένου οι αθλητές να δίνουν πολλά παιχνίδια και να μη τελειώνουν γρήγορα τη δράση έχοντας ήδη κάνει μεγάλο ταξίδι.

# Το Τάουνσβιλ φιλοξένησε μέσα στη χρονιά το Παναυστραλιανό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και συγκέντρωσε περίπου 300 αθλητές.

# Τα σωματεία στην Αυστραλία λειτουργούν σαν μικρές εταιρείες, δηλαδή κρατάνε βιβλία, έχουν συχνή επαφή με την εφορία κ.τ.λ., πάντως στο οικονομικό κομμάτι έχουν καθοριστική βοήθεια από τους γονείς των αθλητών.

# Περισσότερα χρόνια βρίσκεται στη χώρα ο Γιώργος Πήττας, πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων το 1994 και διεθνής αθλητής στις μικρές ηλικίες. Ήταν για αρκετό διάστημα προπονητής σε κλαμπ στη Μελβούρνη, αλλά σταμάτησε πριν από 2-3 χρόνια. Ίδρυσε δικό του παιδικό σταθμό (καθώς μεταξύ διαφόρων σπουδών έχει τελειώσει και την παιδαγωγική) και σ’ αυτόν έχει αφοσιωθεί επαγγελματικά.

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΦΟΕπΑ


ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πρώτη στην Καρλσρούη η Στεφανίδη

Πρώτη στην Καρλσρούη η Στεφανίδη

Τον τρίτο της αγώνας στην σε...

Έπιασε το όριο για Γλασκώβη ο Καραλής

Έπιασε το όριο για Γλασκώβη ο Καραλής

Ραντεβού με τους υπόλοιπους ...

Αποκλείστηκε από τον Σαμσόνοφ ο Γκιώνης

Αποκλείστηκε από τον Σαμσόνοφ ο Γκιώνης

Στις θέσεις 5-8 θα αρκεστεί ...

Πρωτιές για Μ.Αλέξανδρο Κορδελιού & Ίριδα

Πρωτιές για Μ.Αλέξανδρο Κορδελιού & Ίριδα

Μεγάλοι πρωταγωνιστές στους ...

Χειρουργήθηκε επιτυχώς ο Κωνσταντινίδης

Χειρουργήθηκε επιτυχώς ο Κωνσταντινίδης

Σε επιτυχή χειρουργική επέμβ...

Η ομάδα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20

Η ομάδα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20

Τέσσερις αθλητές και πέντε α...

Βελτιωμένος στο Κότμπους ο Φιλιππίδης

Βελτιωμένος στο Κότμπους ο Φιλιππίδης

Την καλύτερη φετινή του επίδ...

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Μπάντμπιντον

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Μπάντμπιντον

Δεν έμεινε ικανοποιημένη η Ο...

Ο Μπανιώτης έμεινε στα 2,20 μ. στο Τρίνετσκ

Ο Μπανιώτης έμεινε στα 2,20 μ. στο Τρίνετσκ

Ο Κώστας Μπανιώτης έκανε τον...

Δύσκολα θα πάει στην Γλασκώβη ο Λαβιλενί

Δύσκολα θα πάει στην Γλασκώβη ο Λαβιλενί

Πολύ δύσκολα φαίνεται ότι θα...

Κοντά στην πρόκριση ο Σταματούρος

Κοντά στην πρόκριση ο Σταματούρος

Τον είδαμε σε αγώνες των γκρ...

Δίνει λεφτά (+10%) το κράτος στις Ομοσπονδίες

Δίνει λεφτά (+10%) το κράτος στις Ομοσπονδίες

Μεσοσταθμικη αύξηση 10% παρο...

Ήττα και αποκλεισμός για την Σάκκαρη

Ήττα και αποκλεισμός για την Σάκκαρη

Deja vu αποκλεισμός για τη...

Ασταμάτητες και οι γυναίκες της ΑΕΚ

Ασταμάτητες και οι γυναίκες της ΑΕΚ

Δύο πολύ σημαντικές νίκες πή...

Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ από την Χριστίνα Μόσχη

Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ από την Χριστίνα Μόσχη

Συνεχίζοντας τις επιδόσεις Π...

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας "Μίλτος Γιαννούλης 2019"

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας "Μίλτος Γιαννούλης 2019"

Όταν 10 ομάδες ταξιδεύουν ...

300+ αθλητές και φέτος στο τουρνουά της ΧΑΝΘ

300+ αθλητές και φέτος στο τουρνουά της ΧΑΝΘ

Σταθερά στα δικά του πολύ υψ...

Κατέκτησε το Κύπελλο Χριστουγέννων η ΑΡΓΩ

Κατέκτησε το Κύπελλο Χριστουγέννων η ΑΡΓΩ

Με κυπελλούχο ομάδα την ΑΡΓΩ...

Κυρίαρχος και πάλι ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης

Κυρίαρχος και πάλι ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης

Αποφασισμένος να επιβεβαιώσε...


 

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Διαμαρτυρία του ΕΦΑΟΖ για την διαιτησία. Video

Διαμαρτυρία του ΕΦΑΟΖ για την διαιτησία. Video

Ο ΕΦΑΟΖ απέστειλε αυτή την ε...

Μεγάλες νίκες για Ελευθερία και Σπόρτιγκ

Μεγάλες νίκες για Ελευθερία και Σπόρτιγκ

Με δυο πολύ μεγάλα ντέρμπι ξ...

Με Τίκβιτς στα Καλύβια ο Ολυμπιακός

Με Τίκβιτς στα Καλύβια ο Ολυμπιακός

Ξεκίνημα στον δεύτερο γύρο τ...

Όλο και πιο κοντά στην άνοδο ο Παναθηναϊκός

Όλο και πιο κοντά στην άνοδο ο Παναθηναϊκός

Συνεχίζει χωρίς φρένα ο Πανα...

Μεγάλη εμφάνιση και νίκη του Παναθηναϊκού

Μεγάλη εμφάνιση και νίκη του Παναθηναϊκού

Σε ένα ματς που εξελίχθηκε σ...

Επέστρεψε στην 2η θέση η Βουλιαγμένη

Επέστρεψε στην 2η θέση η Βουλιαγμένη

Με το απόλυτο συνεχίζει ο Ολ...

Τεράστια νίκη της Δράμας, μπήκε στην πεντάδα

Τεράστια νίκη της Δράμας, μπήκε στην πεντάδα

Εξαιρετική σεζόν διανύει η B...

Άνετα ο ΠΑΟΚ, δύσκολα ο Παμβοχαϊκός

Άνετα ο ΠΑΟΚ, δύσκολα ο Παμβοχαϊκός

Σχετικά εύκολα ο ΠΑΟΚ νίκησε...

Στην Ελλάδα είναι ασταμάτητος ο Ολυμπιακός

Στην Ελλάδα είναι ασταμάτητος ο Ολυμπιακός

«Χτίζει» σερί εντός συνόρων ...

Ο ΑΟ Θήρας πήρε το ντέρμπι των Κυκλάδων

Ο ΑΟ Θήρας πήρε το ντέρμπι των Κυκλάδων

Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα το...

Πέρασε από την Μεσσαρά η Άρτεμις Κορυδαλλού

Πέρασε από την Μεσσαρά η Άρτεμις Κορυδαλλού

Την τρίτη εκτός έδρας νίκης ...

Συνέχεια με την 14η αγωνιστική στην Α1 ανδρών

Συνέχεια με την 14η αγωνιστική στην Α1 ανδρών

Συνεχίζεται το Σάββατο (2/2)...

Αποκλείστηκε από το Eurocup ο Ολυμπιακός

Αποκλείστηκε από το Eurocup ο Ολυμπιακός

Μετά και τα αποτελέσματα τ...

Τα ζευγάρια της τρίτης φάσης στο κύπελλο

Τα ζευγάρια της τρίτης φάσης στο κύπελλο

Πραγματοποιήθηκε χθες (31/...

Παρέμεινε αήττητος ο Εθνικός στην 2η φάση

Παρέμεινε αήττητος ο Εθνικός στην 2η φάση

Ο Εθνικός νίκησε άνετα 13-7 ...

Στον τελικό του Κυπέλλου Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Στον τελικό του Κυπέλλου Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα εί...

Ενίσχυση από Ουκρανία και Αζερμπαϊτζάν για ΑΕΚ

Ενίσχυση από Ουκρανία και Αζερμπαϊτζάν για ΑΕΚ

Τον Ουκρανό κεντρικό Βαλεντί...

Δυσκολεύει η πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Δυσκολεύει η πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχασε 1-3 σετ α...

Εύκολα τον Αίαντα Ευόσμου 3-0 ο Ολυμπιακός

Εύκολα τον Αίαντα Ευόσμου 3-0 ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 σετ ...

Προδόθηκε από το 4ο δεκάλεπτό του ο Ολυμπιακός

Προδόθηκε από το 4ο δεκάλεπτό του ο Ολυμπιακός

Έφτασε στην πηγή της δεύτερη...

Μοιράστηκαν τις νίκες Ολυμπιακός και Πανιώνιος

Μοιράστηκαν τις νίκες Ολυμπιακός και Πανιώνιος

Δύο εξαιρετικά παιχνίδια, όπ...Facebook

 
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 186 επισκέπτες και κανένα μέλος