Warning: Creating default object from empty value in /home/hero/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 503

Θωμάκος για Πανιώνιο: "Τα λαμόγια μας έφτασαν εδώ"

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Πόλο
19 Μαΐου 2015
Θωμάκος για Πανιώνιο: "Τα λαμόγια μας έφτασαν εδώ"

Τα όσα έχει δει στη μεγάλη του καριέρα, αλλά και τα όσα έχει προσφέρει στον Πανιώνιου αν μη τι άλλο του δίνουν το δικαίωμα να εκφέρει την άποψή του για την ομάδα. Ο Γιάννης Θωμακος με μια τοποθέτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξαπολύει την επίθεσή του κατά όσων οδήγησαν τον ιστορικό σύλλογο στην Α2 πόλο των ανδρών.

Στο κείμενο που ακολουθεί ο Γιάννης Θωμάκος κάνει μία αναδρομή σε όλα όσα έγιναν από τη σεζόν 2010-11 και βήμα βήμα δημιούργησαν χρέη τα οποία και τελικά "έπνιξαν" την ομάδα.

Παράλληλα, τονίζει πως ο λόγος που έκανε τη συγκεκριμένη δημοσίευση είναι για να μάθει ο κόσμος του συλλόγου όλα όσα συμβαίνουν σε αυτόν.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του: "Αποφάσισα να γράψω τους λόγους που έφεραν την ομάδα πόλο του Πανιωνίου στη δυσάρεστη θέση να υποβιβαστεί στην Α2.Αυτό το κάνω γιατί θέλω να μάθει ο κόσμος κυρίως του Πανιωνίου αλλά και του χώρου της υδατοσφαίρισης γενικότερα όλη την αλήθεια για το ποιος έχει την ευθύνη για αυτό που έγινε, να δούμε τα λάθη που έγιναν και να μάθουμε απ αυτά αλλά και να μιλήσουμε και για την επόμενη μέρα και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην Α1 εθνική κατηγορία. Για την ώρα δεν θα αναφερθώ σε ονόματα αν και όσοι ήταν κοντά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια αλλά και η πιάτσα γενικότερα ξέρουμε τι έχει γίνει και ποιοι είναι αυτοί που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να φτάσει η ομάδα σ’ αυτό το σημείο.

Η ιστορία μας ξεκινάει στην μετά-Τσακίρη εποχή όπου εμφανίστηκαν παράγοντες χωρίς χρήματα και άρχιζαν να τάζουν πολύ μεγάλα ποσά σε παίχτες ξέροντας ότι δεν μπορούν να τους ξοφλήσουν…Αυτά τα λαμόγια-παράγοντες σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι δεν σεβάστηκαν τον σύλλογο και λειτούργησαν με ιδιοτέλεια (εκ του αποτελέσματος) και ταυτόχρονα δεν τους ενδιέφερε καθόλου το μέλλον του συλλόγου αφού ήξεραν ότι η παρουσία τους στο σύλλογο ήταν προσωρινή.

Και εδώ μπαίνει η κρίσιμη ερώτηση: Όλα αυτά τα μεγάλα ποσά που είχαν συμφωνηθεί με τους παίχτες αφού χρήματα δεν υπήρχαν πια (ο Τσακίρης τους είχε πάρει χαμπάρι και είχε φύγει) πως θα τα έπαιρναν; Και η απάντηση είναι, μέσω της δικαστικής οδού(!).Δηλαδή ήξεραν από πριν ότι λεφτά δεν υπάρχουν παρ’ όλα αυτά έφτιαξαν υψηλά συμβόλαια σε παίχτες-προπονητές και οι παίχτες-προπονητές μετά το τέλος της σεζόν διεκδίκησαν και βέβαια κέρδισαν στο δικαστήριο τα συμφωνηθέντα ποσά(σε πολλές περιπτώσεις, ερήμην!!!) με αποτέλεσμα έσοδα του ερασιτέχνη Πανιωνίου για πολλά χρόνια να δεσμευτούν (ακόμα και τώρα που μιλάμε συμβαίνει αυτό).Και αυτό δεν έγινε μια χρονιά μόνο αλλά έγινε και δεύτερη(!). Τα ποσά στα οποία αναφέρομαι είναι της τάξης των 400.000 μπορεί και παραπάνω. Μιλάμε για τις χρονιές 2010-2011 και 2011-2012 (τη δεύτερη χρονιά είχα φύγει απ την ομάδα). Εννοείται ότι με το τέλος της 2ης χρονιάς εξαφανίστηκαν όλοι αφήνοντας πίσω τεράστια χρέη σε ένα τμήμα με λίγα έσοδα και ταυτόχρονα ενώ οι ακαδημίες ήταν δυνατές με πολλούς ταλαντούχους παίχτες, βλέποντας οι γονείς αυτή την κατάσταση άρχισαν να σκέφτονται να πάρουν τα παιδιά τους αφού η αντρική ομάδα είχε τόσα οικονομικά προβλήματα. Έτσι λοιπόν το μέλλον του τμήματος υποθηκεύτηκε.

Η καταστροφή ολοκληρώθηκε την επόμενη σεζόν (2012-2013) όπου οι ακαδημίες διαλύθηκαν οριστικά. Ο τότε πρόεδρος του ερασιτέχνη και οι συνεργάτες του απέτυχαν να συμμαζέψουν τα συντρίμμια και να βάλουν μια τάξη με αποτέλεσμα όλα τα ταλέντα να φύγουν για άλλες ομάδες και δεν βρέθηκε δυστυχώς ένας Πανιώνιος παράγοντας να σταματήσει την κατρακύλα και αυτό είναι ένα απ τα προβλήματα του συλλόγου, να έχει δηλ κάποια επιτροπή ελέγχου να βάζει φρένο σε αυθαιρεσίες από λαμόγια-παράγοντες. Τη χρονιά λοιπόν 2012-13 που επέστρεψα, η ομάδα στήθηκε με πολύ λίγα χρήματα (λογικό με τόσα χρέη) τα οποία και πάλι δεν ξοφλήθηκαν κάποιοι παίχτες, με αποτέλεσμα να αρχίζει μια εποχή όπου ο στόχος ήταν πια η παραμονή στην κατηγορία και στη πιάτσα να του έχει βγει το όνομα του συλλόγου για τα καλά ότι δεν πληρώνει κτλ. Εκείνη τη χρονιά τα καταφέραμε όπως και την επόμενη (2013-2014) να σωθούμε με ηρωικές προσπάθειες αλλά με διαλυμένες ακαδημίες(που σημαίνει λίγα έσοδα) και με όσους καλούς κυρίως νεαρούς παίκτες που είχαν απομείνει να θέλουν να φύγουν για καλύτερες ομάδες και συμβόλαια και το σύστημα να μην μας θέλει στην Α1 (για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, κυρίως οικονομικούς) κάποια στιγμή θα ερχόταν το μοιραίο…

Έτσι φτάσαμε στη φετινή χρονιά όπου η ομάδα στήθηκε με πάρα πολύ χαμηλό μπάτζετ (το χαμηλότερο απ’ όλες τις χρονιές),με πολλούς νεαρούς και άπειρους παίχτες με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αντέξει την πίεση και να μείνει στην κατηγορία παρ όλη την ομολογουμένως καλή προσπάθεια που έγινε από αρκετούς αθλητές και προπονητή αλλά και κάποιους παράγοντες που ήρθαν να βοηθήσουν και έκαναν καλή προσπάθεια να συμμαζέψουν το τμήμα.

Μέσα σ όλα αυτά πρέπει να πούμε ότι είχαμε και τον εσωτερικό πόλεμο προς τον προπονητή και την ομάδα από γονείς που δεν έπαιζαν πολύ τα παιδιά τους (άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα του Πανιωνίου).Δημιουργήθηκε λοιπόν μια κλίκα από γονείς που έκαναν πόλεμο στον προπονητή και την ομάδα, οι οποίοι γονείς και τα παιδιά τους φάνηκε ότι χάρηκαν (!!) απ’ αυτή την εξέλιξη γιατί προφανώς τώρα που η ομάδα έπεσε χαμηλά θέλουν να την κάνουν μαγαζάκι τους. Να κάνουν τον ιστορικό αυτόν σύλλογο μαγαζάκι τους κάποιοι γονείς για να παίζουν τα παιδιά τους(άκουσον άκουσον)…αν το καταφέρουν θα είναι η μεγαλύτερη κατάντια του συλλόγου… Τέτοιο μαγαζί γωνία όπως είναι ο Πανιώνιος και τόσο μεγάλος και ιστορικός σύλλογος και κάποιοι τυχαίοι και ανύπαρκτοι να έχουν το θράσος να θέλουν να τον εκμεταλλευτούν ή για να παίζουν τα παιδιά τους ή για να βάλουν χέρι στο ταμείο απ τις ακαδημίες…..τρομερά πράγματα…

Τέλος θα μπω στο δια ταύτα, τι πρέπει να γίνει από ‘δω και μπρος για το καλό του τμήματος έτσι ώστε να μπουν οι βάσεις για να επιστρέψει στην Α1 η τουλάχιστον σε πρώτη φάση να μην διαλύσει. Την προσωπική μου γνώμη θα πω, ασχέτως αν θα μείνω ή θα φύγω του χρόνου. Πρέπει να δοθεί τεράστια έμφαση στις ακαδημίες που ξαναστήσαμε με πολύ κόπο(έχει ήδη 100 παιδιά),να μην φύγει κανένα παιδί, να συνεχίσουν οι προπονήσεις καθημερινά όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια γιατί έχει πολλά ταλέντα και να οργανωθούν ακόμα καλύτερα από γνήσιους Πανιώνιους με ανιδιοτέλεια και όχι τίποτα περίεργους που σαν λιγούρια ξεροσταλιάζονται τα έσοδα απ’ τις ακαδημίες για δικό τους όφελος.

Τέλος η αντρική ομάδα πρέπει να στηθεί σε πρότυπα Α1 όσον αφορά τη λειτουργία της και όχι το μπάτζετ,ο προπονητής να μείνει γιατί γνωρίζει πως να στήσει ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο και ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις και η ομάδα να κάνει προπονήσεις καθημερινά ασχέτως αν το πρωτάθλημα της Α2 είναι 4 σαββατοκύριακα που ξεκινάνε από Μάρτη και μετά, να λειτουργήσει δηλαδή το τμήμα πάλι σε επαγγελματικά πρότυπα Α1 ομάδας.

Εδώ θα πω και κάτι τελευταίο, καλό θα είναι να ασχοληθούν με τα κοινά του τμήματος νέοι Πανιώνιοι είτε απ τους πάνθηρες είτε απλοί φίλαθλοι έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος για το τι γίνεται στο τμήμα μιας και τα λαμόγια σ αυτό ποντάρουν, στο γεγονός ότι δεν ασχολείται και πολύ ο κόσμος του συλλόγου με το τμήμα. Χρειάζεται το τμήμα νέους Πανιώνιους που θα το αγαπήσουν και θα το βοηθήσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όπως και να χει μπορεί αυτή η εξέλιξη αν ο Πανιώνιος το διαχειριστεί σωστά και έξυπνα να του βγει σε καλό και να επιστρέψει πραγματικά πιο δυνατός".


WebTV
sportshero.gr/basket

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρωτέας: «Καλή επιτυχία στην Εθνική γυναικών»

Πρωτέας: «Καλή επιτυχία στην Εθνική γυναικών»

Δελτίο Τύπου του Πρωτέα Βούλ...

Έκαναν το 1-0 ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο πόλο

Έκαναν το 1-0 ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο πόλο

Μια νίκη μακριά απ’ την πρόκ...

Επίσημα στο Champions League το βόλεϊ του ΠΑΟΚ

Επίσημα στο Champions League το βόλεϊ του ΠΑΟΚ

Κατέθεσε τα χαρτιά για τη συ...

 Στην... ρώσικη ρουλέτα Νέα Ιωνία και Ορμή

Στην... ρώσικη ρουλέτα Νέα Ιωνία και Ορμή

Αυτή η σειρά είναι πραγματικ...

Εκτός Ευρώπης το βόλεϊ του Παναθηναϊκού

Εκτός Ευρώπης το βόλεϊ του Παναθηναϊκού

Εκτός Κυπέλλων Ευρώπης θα με...

Σε εξέλιξη το 23ο τουρνουά του Πρωτέα Βούλας

Σε εξέλιξη το 23ο τουρνουά του Πρωτέα Βούλας

Το 23ο εσωτερικό τουρνουά τω...

Ανέβηκε στην Α ΕΣΚΑ το Κουκάκι με 3-0 νίκες

Ανέβηκε στην Α ΕΣΚΑ το Κουκάκι με 3-0 νίκες

Την επιστροφή του στην Α’ ΕΣ...

Τα όνειρα του Τζούριτς για την Εθνική

Τα όνειρα του Τζούριτς για την Εθνική

Από το απόγευμα της Κυριακής...

Ώρα να λύσουν τους λογαρισμούς τους!

Ώρα να λύσουν τους λογαρισμούς τους!

Με μεγάλη άνεση έφτασαν στου...

Αλλάζει ο ευρωπαϊκός χάρτης του χάντμπολ

Αλλάζει ο ευρωπαϊκός χάρτης του χάντμπολ

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμ...

Με 2,38μ ξεκίνησε ο Μπαρσίμ στην Κίνα

Με 2,38μ ξεκίνησε ο Μπαρσίμ στην Κίνα

Από την αρχή έδειξε τα «δόντ...

«Αέρας» ο Λορένθο στο Γκραν Πρι του Λεμάν

«Αέρας» ο Λορένθο στο Γκραν Πρι του Λεμάν

Ο Χόρχε Λορένθο ήταν ο μεγάλ...

Έπιασε το όριο για το Ρίο ο Μελαδίνης

Έπιασε το όριο για το Ρίο ο Μελαδίνης

Ο Οδυσσέας Μελαδίνης έγινε ο...

Χάλκινο και πρόκριση για το Ρίο η Άννα Κορακάκη

Χάλκινο και πρόκριση για το Ρίο η Άννα Κορακάκη

Την πρόκρισή της στους Ολυμπ...

Ο «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο

Ο «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο

Η νίκη θεωρείται δεδομένη. Τ...

Έκλεισε η 4άδα στο πόλο των ανδρών

Έκλεισε η 4άδα στο πόλο των ανδρών

Παρά την ένταση και τα απρόο...

«Χαϊδεύει» τον τίτλο η Νέα Ιωνία 24-17 την Ορμή!

«Χαϊδεύει» τον τίτλο η Νέα Ιωνία 24-17 την Ορμή!

Προβάδισμα με 2-1 στην σειρά...

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Ενόργανης

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Ενόργανης

Με τους τελικούς οργάνων ο...

5ο το Ελληνικό ανσάμπλ στο Ισραήλ

5ο το Ελληνικό ανσάμπλ στο Ισραήλ

Την 5η θέση στο διεθνές ...

Ψηφίστε τις κορυφαίες της σεζόν 2014-15!

Ψηφίστε τις κορυφαίες της σεζόν 2014-15!

2η Γιορτή Βραβεύσεων Γυναι...

Υποβιβάστηκε στην Α2 στο πόλο ο Πανιώνιος

Υποβιβάστηκε στην Α2 στο πόλο ο Πανιώνιος

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τ...

Νικητής στην Ντόχα ο Φιλιππίδης με 5,75μ

Νικητής στην Ντόχα ο Φιλιππίδης με 5,75μ

Ιδανική πρεμιέρα για τον Κώσ...

11 χρόνια Olympia Basketball Camp. HD Video

11 χρόνια Olympia Basketball Camp. HD Video

Το αυθεντικό OlympiaBasketba...

Προετοιμασία χωρίς… ρεύμα στον Σχινιά

Προετοιμασία χωρίς… ρεύμα στον Σχινιά

Στα τέλη Μαΐου (29-31/5) οι ...

Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων από τον Γιάννη Κυριαζή!

Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων από τον Γιάννη Κυριαζή!

Η κορυφαία επίδοση στον κόσμ...

Η Εθνική νίκησε στην παράταση 66-65 την Λετονία

Η Εθνική νίκησε στην παράταση 66-65 την Λετονία

Συναρπαστικός αγώνας έγινε...

Ήττα για την Εθνική μπάσκετ γυναικών

Ήττα για την Εθνική μπάσκετ γυναικών

Η Λετονία νίκησε την Εθνική ...

Facebook