Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Mαρίνα Καλλιθέας αποκτά και πάλι ζωή!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ιστιοπλοϊα
19 Ιουλίου 2017

Ημέρες δόξας ξαναζούν οι Oλυμπιακές εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονται στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας εν όψει του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420 που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας (Ν.Ο.Τ.Κ) από τις 22 έως τις 30 Ιουλίου, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Αίθουσες που ήταν κλειστές και εγκαταλειμμένες εδώ και χρόνια, επαναλειτουργούν, για πρώτη φορά, προκειμένου να φιλοξενήσουν συνολικά 184 πληρώματα ήτοι 368 ιστιοπλόους και 54 προπονητές μαζί με 70 συνοδούς, από 22 κράτη, στη μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοΐας.

Σήμερα Τετάρτη ολοκληρώθηκε η pre-regatta, αγώνας προσαρμογής για τους ιστιοπλόους. Οι αθλητές και οι αθλήτριες για τρεις ημέρες, δοκίμασαν τα σκάφη και τα υλικά τους, μελέτησαν τους αέρηδες, ανίχνευσαν τον θαλάσσιο στίβο και ετοιμάζονται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που λόγω του έντονου ανταγωνισμού θα «κόψει την ανάσα».

Το γεγονός ότι η διοργάνωση είναι open δίνει το δικαίωμα συμμετοχής και σε χώρες εκτός Ευρώπης. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρώματα από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Το παρών δίνουν ιστιοπλόοι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Νότιο Αφρική, την Ουρουγουάη, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, το Ισραήλ, την Ινδία και την Ινδονησία.

Στην Καλλιθέα έχει δημιουργηθεί μια ιστιοπλοϊκή κυψέλη. Στην Επιτροπή Αγώνων συμμετέχουν πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης η παρουσία των οποίων διασφαλίζει την άψογη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών.

Ανάμεσά τους τρεις έλληνες. Ο Ευάγγελος Μιτάκης, παγκόσμιος πρωταθλητής στο 420, η Κατερίνα Καϊτατζίδου παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ίδια κατηγορία καθώς και ο Γιάννης Μιτάκης πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία Finn με δύο συναπτές συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Λονδίνου και του Ρίο.

Η Ελλάδα είναι από τις κορυφαίες δυνάμεις, παγκοσμίως, στην ιστιοπλοΐα και η ανάθεση της διοργάνωσης στον ΝΟΤΚ από τη διεθνή κλάση του 420 το αποδεικνύει περίτρανα. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του σχεδίου για την εξέλιξητης Ελλάδας σε διεθνές ιστιοπλοϊκό κέντρο όπου πληρώματα από όλο τον κόσμο θα έρχονται για να κάνουν προετοιμασία αφού οι κλιματολογικές συνθήκες είναι κατάλληλες και τους 12 μήνες του χρόνου.
 
Το πρόγραμμα
 
Μέρα 1η - 22 Ιουλίου
Εγγραφές και Καταμετρήσεις 09:00-19:00, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους από τους υπεύθυνους της κλάσης του 420, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούν τις προδιαγραφές.
 
Μέρα 2η - 23 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 0900-19:00
 
Μέρα 3η - 24 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 09:00-19:00
Αγώνας δοκιμής 14:00
Τελετή έναρξης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 20:00. Η είσοδος για το κοινόείναι ελεύθερη.
 
Μέρα 4η - 25 Ιουλίου Αγώνες 12:00
 
Μέρα 5η - 26 Ιουλίου Αγώνες
 
Μέρα 6η - 27 Ιουλίου Αγώνες
 
Μέρα 7η - 28 Ιουλίου Αγώνες
 
Μέρα 8η - 29 Ιουλίου Αγώνες
 
Μέρα 9η - 30 Ιουλίου Αγώνες
 
Απονομή κυπέλων και τελετή λήξης στο ΝΟΤΚ 19:30Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με την διεθνή κλάση 420, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
 
Χορηγοί επικοινωνίας του αγώνα η ΕΡΤ, η Ερασπορ και το skipper on deck.
 
Χορηγοί του αγώνα είναι οι SUPERFAST FERRIES και η YAMAHA
 
Υποστηρικτές είναι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ,η KORRES, η NAUTIVELA, το ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟ CATERING, τα νερά ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ, ο MARMARINOS BOATS, το SUNNY DAY CATERING και η OLIMPIC SAILS.