Πανδαισία ελεύθερων προγραμμάτων στην Σύρο

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Συγχρονισμένη
11 Ιουνίου 2017
Πανδαισία ελεύθερων προγραμμάτων στην Σύρο

Με το βροντερό “παρών” που έδωσε ο φίλαθλος κόσμος της Σύρου στις εξέδρες του κατάμεστου Δημοτικού κολυμβητηρίου της πρωτεύουσας των Κυκλάδων ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική ημέρα του διεθνούς μίτινγκ Συγχρονισμένης κολύμβησης “Hellas Beetles Synchro Cup” και το αγώνισμα του Ελεύθερου προγράμματος του Ομαδικού και τις απονομές σε όλα τα αγωνίσματα του Σαββάτου (10/6).

Στον αγώνα του Ελεύθερου Ομαδικού των χωρών (ομοσπονδιών) πρώτευσε η Εθνική ομάδα Νεανίδων της Ελλάδας. Οι Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Ειρήνη Καβάλου, Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Δήμητρα Τσιαντή, Γεωργία Βασιλοπούλου, αναπλ. Ηλιάνα Καμπούτση, Ξανθή Μέλλου, Νικολέτα Παπαγεωργίου, Αικατερίνη Μανάρα βαθμολογήθηκαν με 87,5000 β. και έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει της δικής τους μεγάλης διοργάνωσης του καλοκαιριού, το Ευρωπαϊκό Νεανίδων στο Βελιγράδι. Άφησαν στη 2η θέση την Ουγγαρία που βαθμολογήθηκε με 81,3667 β.

“Η ομάδα είναι άρτια προετοιμασμένη στην τελική ευθεία για το μεγάλο στόχο. Το μίτιγνκ “Hellas Beetles Synchro Cup” αποτέλεσε μια θαυμάσια ευκαιρία για πρόβα εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και για να καταλήξουμε τελική επιλογή ενδεκάδας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος”, δήλωσε η Μαρία Θηβαίου με την ιδιότητά της ως εθνική προπονήτρια.

Ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, εξάλλου, πρώτευσε στην κατάταξη του Ελεύθερου Ομαδικού των συλλόγων με τις Αθανασία Χριστογιαννοπούλου, Βάγια Ελένη, Ειρήνη Γιανούλου, Δανάη Καριώρη, Αικατερίνη Μπέκου, Στεργία Παπαματθαίου, Δανάη Σακέλη, Θεοδοσία Τζουμάκα, καθώς βαθμολογήθηκε με 76,6667. Τη 2η θέση πήρε ο ΝΟ Βουλιαγμένης με 74,4000 β. και την 3η ο ΝΟ Χανίων με 74,0667 β.

Πανδαισία θεαματικής Συγχρονισμένης κολύμβησης απόλαυσαν οι θεατές στο Ελεύθερο Ντουέτο, το πιο μαζικό, σε συμμετοχές, από τα αγωνίσματα της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας.

Στην κατάταξη των χωρών (ομοσπονδιών) όπου μετείχαν Ντουέτα από όλες τις χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή, τις δύο πρώτες θέσεις πήραν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας, δηλαδή το ολυμπιακό μας Ντουέτο της Εθνικής Γυναικών και αυτό της Νεανίδων. Συγκεκριμένα, την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, που εκτέλεσαν εντυπωσιακά το πρόγραμμά τους ως πρόβα πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (όπου έχουν υψηλές βλέψεις) και βαθμολογήθηκαν με 89,7000 β. Το ασημένιο πήραν οι Ιφιγένεια Δίπλα – Άννα Μαρία Ταξοπούλου (αναπλ. Μαρία Ελένη Αρμάου) με 85,0667 β. Το χάλκινο πήραν οι Ισπανίδες Ιρένε Χιμένο Μαρτίνεζ και Ίρις Τίο Κάσας με 83,0667.
Με 12 συμμετοχές έλαβε χώρα το αγώνισμα (Ελεύθερο Ντουέτο) στην κατάταξη των συλλόγων. Την πρωτιά πήρε το Ντουέτο του ΝΟ Βουλιαγμένης με τις Ευδοκία Φανού – Ευαγγελία Μαλκογεώργου (αναπλ. Μιχαέλα Καπαρουδάκη) με 75,6333 β. Ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με τις Αλεξάνδρα Κουτσούλα και Όλγα Παπασαράντη βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 75,0333 β., ενώ τρίτο ήταν το Ντουέτο του ΝΟ Χανίων με τις Αθηνά Αλατζά – Βιολέτα Ζουζούνη (αναπλ. Ζελίνα Αγάπη Ανδριανού) με 74,1333. Την 4η θέση πήρε το άλλο (νεότερο) δίδυμο του ΑΝΟΜ με τις Δανάη Καριώρη – Θεοδοσία Τζουμάκα (73,6000).

Κανονικά αγωνίστηκε και το Μικτό Ντουέτο της Ελλάδας με τη Βασιλική Κοφίδη και τον Βασίλη Γκορτσιλά που βαθμολογήθηκε με 71,2667 β.

“Είναι ένα πολύ ωραίο περιβάλλον που σε εμπνέει να αγωνιστείς καλά. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας μας πριν από το Παγκόσμιο και πήγαμε αρκετά καλά. Τέλειες δεν είμαστε ακόμα, αλλά βγήκε καλό το αποτέλεσμα και αισιοδοξούμε να βρεθούμε ψηλά στη Βουδαπέστη”. Αυτά είπε η Πλατανιώτη, ενώ η Παπάζογλου τόνισε: “Είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας, ένα σπουδαίο διεθνές μίτινγκ για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σημαντικό τεστ για μας, όχι τόσο για βαθμολογίες, αλλά πώς θα ανταποκριθούμε στα προγράμματα. Νομίζω είναι ευχαριστημένες οι προπονήτριές μας. Χρεάζονται βελτιώσεις για να είμαστε πανέτοιμες στο μεγάλο στόχο”.

Με το Ελεύθερο πρόγραμμα του Σόλο είχε ανοίξει η δεύτερη αγωνιστική ημέρα. Στον αγώνα των χωρών (ομοσπονδιών) όπου μετείχαν έξι εκπρόσωποι, πρώτευσε με διαφορά από τις υπόλοιπες η πρωταθλήτριά μας Ευαγγελία Πλατανιώτη (όπως και στο Τεχνικό την Παρασκευή, αλλά με περισσότερες ανταγωνίστριες), που βαθμολογήθηκε με 89,9000 β. και πήρε το χρυσό μετάλλιο, εκτελώντας θαυμάσια το πρόγραμμά της σε ένα πολύ καλό τεστ εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. “Βελτιώνομαι συνεχώς και ελπίζω ότι θα είμαι έτοιμη ώστε εκτελέσω όσο γίνεται καλύτερα το πρόγραμμά μου για μια καλή θέση και στο Παγκόσμιο”, μας δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανίδα Ιρένε Χιμένο Μαρτίνεζ με 84,9333 β. και το χάλκινο η Ουγγαρέζα Σόφι Κις με 83,1333 β.

Πρώτη με χρυσό μετάλλιο στην κατάταξη των κοριτσιών των συλλόγων (δέκα συμμετοχές) στο Ελεύθερο Σόλο ήταν η Όλγα Παπασαράντη του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 74,8667 β. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ειρήνη Γιανούλου Βαλμά, επίσης του ΑΝΟΜ με 73,8000 β. και το χάλκινο η Βιργινία Γεωργιουδάκη του ΚΟ Ηρακλείου 73,2000 β.

Τις απονομές έκαναν: Η Γιαπωνέζα Μιγιάκο Χόμα, Διαιτητής των αγώνων, η Λουίς Κένεντι, αξιολογητής της FINA, o Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός, ο Γουλιέλμος Πρίντεζης πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Σύρου, ο Γιώργος Φίλιος πρόεδρος του ΝΟ Σύρου, ο Πατέρας Φλαβιανός, εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου και η Μαρία Παρασκευοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και έφορος Εθνικών Ομάδων Συγχρονισμένης Κολύμβησης.
Το μίτινγκ ολοκληρώνεται την Κυριακή (11/6) με το Κόμπο (11.00) και το Gala (12.30).

Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Λιτή και απέρριτη, αλλά και με πολύ όμορφες στιγμές, ήταν η Τελετή Έναρξης του διεθνούς μίτινγκ Συγχρονισμένης Κολύμβησης “Hellas Beetles Synchro Cup” που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (10/6) στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Σύρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση των αθλητριών (και του αθλητή) Εθνικών Ομάδων και των συλλόγων που μετέχουν στη διοργάνωση. Τον λόγο πήρε πρώτη η διευθύντρια των αγώνων, Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Συγχρονισμένης κολύμβησης της LEN, εθνική προπονήτρια και τεχνική σύμβουλος του διοργανωτή ΑΝΟΜ Μαρία Θηβαίου, που ως οικοδέσποινα καλωσόρισε όλους στη διοργάνωση.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Σύρου Γιώργος Μαραγκός, που κήρυξε και επίσημα την έναρξη των αγώνων. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός.

Στη συνέχεια τα κορίτσια του oλυμπιακού μας Ντουέτου, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου έδωσαν τον όρκο των αθλητών, ενώ ακούστηκε ο όρκος των κριτών από την Λουίζ Κένεντι και την Ελένη Κουγιά. Ανακρούστηκε και ο Ολυμπιακός Ύμνος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση των ομάδων.

 

 
WebTV

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στον ημιτελικό των 200μ ο Τσάκωνας!

Στον ημιτελικό των 200μ ο Τσάκωνας!

Η συμμετοχή του Λυκούργου Τσ...

Έφτασε τα 21 μετάλλια η Ελλάδα σε Παγκόσμια

Έφτασε τα 21 μετάλλια η Ελλάδα σε Παγκόσμια

Τα 21 μετάλλια έφτασε η χώρ...

Χρυσή και στο Λονδίνο η Κατερίνα Στεφανίδη!

Χρυσή και στο Λονδίνο η Κατερίνα Στεφανίδη!

Το απογευματινό πρόγραμμα στ...

Στον ημιτελικό των 400μ η Βασιλείου!!!

Στον ημιτελικό των 400μ η Βασιλείου!!!

Σημαντικές αλλαγές στην κατά...

Άλλοι πέντε πρωταθλητές μας στη μάχη

Άλλοι πέντε πρωταθλητές μας στη μάχη

Πέντε πρωταθλητές και πρωτα...

Τρομερή μάχη στο έπταθλο στο Λονδίνο!

Τρομερή μάχη στο έπταθλο στο Λονδίνο!

Τα πρωϊνά αγωνίσματα της δεύ...

Η ώρα της Παπαχρήστου για πρόκριση

Η ώρα της Παπαχρήστου για πρόκριση

Τα τελευταία χρόνια η Βούλα ...

«Χρυσός» ο Λιβογιάννης στο Παγκόσμιο νέων

«Χρυσός» ο Λιβογιάννης στο Παγκόσμιο νέων

Εκπληκτικός ο Κωνσταντίνος Σ...

Ένα ακόμη ανδρικό... κάστρο πέφτει στο Λονδίνο!

Ένα ακόμη ανδρικό... κάστρο πέφτει στο Λονδίνο!

Κάθε μέρα που περνάει όλο κα...

Τελευταία ευκαιρία του Μπολτ να... χάσει!

Τελευταία ευκαιρία του Μπολτ να... χάσει!

«Ουσέϊν Μπολτ, αήττητος σε α...ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η Εύα Γράψα από τον Άρη στον Παναθλητικό

Η Εύα Γράψα από τον Άρη στον Παναθλητικό

Ο Παναθλητικός Συκεών ανακοί...

Ανανέωσε με Ρύσιο ο Σαλαμάνης

Ανανέωσε με Ρύσιο ο Σαλαμάνης

Η ομάδα της Αναγέννησης Νέου...

Ανακοίνωσε τρεις αθλήτριες η Ηλιούπολη

Ανακοίνωσε τρεις αθλήτριες η Ηλιούπολη

Ο ΓΣ Ηλιούπολη ανακοίνωσε επ...

Στον ΓΣ Ηλιούπολη η Λία Ντάνου

Στον ΓΣ Ηλιούπολη η Λία Ντάνου

Η διεθνής με την νέων γυνα...

Το πάρε δώσε των ομάδων στην Α2 Βορρά

Το πάρε δώσε των ομάδων στην Α2 Βορρά

Ο συνεργάτης μας στον Βορρά ...

H Σαμ Μακκέϊ τρίτη ξένη στον Αθηναϊκό!

H Σαμ Μακκέϊ τρίτη ξένη στον Αθηναϊκό!

Μετά τις Χάννα Λιτλ και Τζέϊ...

Το μεταγραφικό... παζάρι στην Α1 για το 2017-18

Το μεταγραφικό... παζάρι στην Α1 για το 2017-18

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται ...

Facebook

 
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 205 επισκέπτες και κανένα μέλος