Χρυσή και στο Λονδίνο η Κατερίνα Στεφανίδη!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Στίβος
06 Αυγούστου 2017
Χρυσή και στο Λονδίνο η Κατερίνα Στεφανίδη!

Το απογευματινό πρόγραμμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου ξεκινά και το sportshero.gr, θα σας προσφέρει απευθείας όλες τις μεγάλες στιγμές.

Ο τελικός του επικοντώ γυναικών με την συμμετοχή της Κατερίνας Στεφανίδη είναι το πρώτο αγώνισμα που ξεκινά.

Θα έχουμε ακόμη δυο τελικούς, στα 100μ γυναικών και στην σφαιροβολία των ανδρών, ενώ θα ολοκληρωθεί και το έπταθλο με τις super αθλήτριες να μας χαρίζουν έναν ακόμη ομαδικό γύρο θριάμβου μετά την ολοκλήρωση του επίπονου αγωνίσματος τους.

Ξεκινάμε λοιπόν, με την παρουσίαση των αθλητριών στο επικοντώ.

Καλή επιτυχία Κατερίνα!!!

Εναρκτήριο ύψος στο επικοντώ τα 4μ30. Αποτυγχάνει η Καναδέζα Αλύσα Νιούμαν και η Αντζέλικα Μπένγκτσον από την Σουηδία. Επόμενη στην σειρά η Καναδέζα Ανίκα Νιούελ. Αποτυγχάνει και αυτή. Η Στεφανίδη θα ξεκινήσει από τα 4μ65. Αποτυχημένο και το πρώτο άλμα της Ρωσίδας Όλγας Μούλινα που συμμετέχει ως ανεξάρτητη. Επόμενη η Ρομπέϊλις Πεϊνάδο από την Βενεζουέλα, που κάνει το πρώτο επιτυχημένο άλμα στα 4μ30. Η Καναδέζα Αλύσα Νιούμαν περνάει με την δεύτερη τα 4μ30. Τα καταφέρνει και η Μπένγκτσον από την Σουηδία και η Νιούελ από τον Καναδά. Περνάει και η Μούλινα, οπότε συνεχίζουν όλες στα 4μ45.

Πρώτο δρομικό αγώνισμα οι ημιτελικοί στα 100μ γυναικών, με τρεις σειρές. Προκρίνονται οι 2 πρώτες και οι 2 καλύτεροι χρόνοι.

Νικήτρια στην πρώτη σειρά η Μαρί Ζοζέ Τα Λου από την Ακτή Ελεφαντοστού με 10''87 και δεύτερη η Ολλανδέζα Δάφνη Σίπερς με 10''98.

Επιτυχημένο το πρώτο άλμα της Αλύσα Νιούμαν στα 4μ45. Η Νεοζηλανδή Ελίζα Μακάρντνεϊ επιχειρεί το πρώτο της άλμα στον αγώνα και περνάει τα 4μ45. Περνάει και η Αντζέλικα Μπένγκτσον. Η Σάντι Μόρις ξεκινάει από τα 4μ45 και περνάει.

Ξεκινάει ο προκριματικός στον ακοντισμό των γυναικών. Όριο στα 63μ50.

Περνάει και η Μούλινα τα 4μ45 με την πρώτη. Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια της Λίζας Ρίζιχ.

 Η Ελέην Τόμπσον από την Τζαμάϊκα κερδίζει ... περπατώντας την δεύτερη ημιτελική σειρά στα 100μ με 10''84 και δεύτερη είναι η Βραζιλιάνα Ροζαντζέλα Σάντος με 10''91.

Περνάει με την πρώτη η Νικόλ Μπούχλερ τα 4μ45. Με την πρώτη περνάει και η Πεϊνάλδο. Η Κουβανή Γιαρισλέϊ Σίλβα ξεκινά επιτυχημένα στα 4μ45.

Τρίτη ημιτελική σειρά στα 100μ γυναικών με την Αμερικανίδα Τόρι Μπούϊ να κερδίζει σε 10''91 και θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον τελικό. Πίσω της η Μυριέλ Αουρέ από την Ακτή Ελεφαντοστού. Περνούν ακόμη με χρόνο οι Μισέλ Λι Αγιέ, Κέλι Ανν Μπάπτιστ και οι δυο από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο.

Συνεχίζουν όλες στα 4μ55 καθώς περνούν τα 4μ45 με την δεύτερη Ρίζιχ και Νιούελ. Η Καναδέζα Αλύσα Νιούμαν περνάει με την πρώτη. Περνάει με την πρώτη και η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις τα 4μ55. Η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσο ξεκινά από τα 4μ55 και περνάει με την πρώτη, όπως και η Μούλινα, αλλά και η Ρίζιχ.

Η Γερμανίδα Κατρίνα Μόλιτορ περνάει στον τελικό του ακοντισμού με 65μ37 και την ακολουθεί η Αυστραλέζα Κέλσι Λι Ρόμπερτς με 63μ70.

Ημιτελικοί στα 400μ ανδρών, 3 σειρές περνούν οι 2 πρώτοι από κάθε σειρά και οι 2 με χρόνο. Ο Στίβεν Γκάρντινερ από τις Μπαχάμες κερδίζει με εθνικό ρεκόρ 43''89 στον πρώτο ημιτελικό!!! Δεύτερος ο Τζαμαϊκανός Νέϊθον Άλεν με 44''19.

Περνάει και η Σίλβα έστω και πολύ δύσκολα τα 4μ55 με την πρώτη.

Μετά από 38 άλματα στο επικοντώ μένουν έξω οι Νικόλ Μπούχλερ και Ανίκα Νιούελ και συνεχίζουν όλες οι υπόλοιπες στα 4μ65 απ' όπου θα ξεκινήσει η Κατερίνα Στεφανίδη που θα πηδήσει 5η. 

Δεύτερη ημιτελική σειρά στα 400μ ανδρών με τον Γουέϊντ Βαν Νίκερκ από την Νότιο Αφρική να κερδίζει με 44''22 και να αφήνει δεύτερο Μπαμπολόκι Θέμπε από την Μποτσουάνα. 

4μ65 στο επικοντώ γυναικών: Αποτυγχάνουν Νιούμαν, Μπένγκτσον και Μακάρντνεϊ. Περνάει πολύ εύκολα η Σάντι Μόρις και είναι η σειρά της Στεφανίδη. Περνάει με την πρώτη η Χρυσή Ολυμπιονίκης τα 4μ65!

Τρίτη και τελευταία ημιτελική σειρά στα 400μ ανδρών. Πρώτος ο Ισαάκ Μακβάλα από την Μποτσουάνα με 44''30 και δεύτερος ο Τζαμαϊκανός Ντέμις Γκέϊ. Προκρίνονται με χρόνο ο Αμερικανός Φρεντ Κέρλι και ο Αμπνταλελάχ Χαρούν από το Κατάρ.

Ολοκληρώνεται το πρώτο γκρουπ του προκριματικού στον ακοντισμό. Περνάει απευθείας και η Κινέζα Σιγίνγκ Λιού με 64μ72. Μόλις τρεις αθλήτριες πέρασαν το όριο από το πρώτο γκρουπ.

Αποτυχημένες οι πρώτες προσπάθειες όλων των άλλων αθλητριών στα 4μ65. Μόρις και Στεφανίδη ξεκουράζονται μέχρι το επόμενο ύψος που θα είναι το 4μ75. 

Οι ημιτελικές σειρές στα 110μ εμπόδια είναι το επόμενο δρομικό αγώνισμα. Ο Τζαμαϊκανός Ομάρ Μακλάουντ κερδίζει με 13''10 και αφήνει δεύτερο τον Γάλλο Γκάρφιλντ Νταριέν με 13''17.

Η Λίζα Ρίζιχ, η Γιαρισλέϊ Σίλβα και η Ρομπέϊλις Πεϊνάδο περνούν με την δεύτερη τα 4μ65. 

Στην δεύτερη ημιτελική σειρά στα 110μ εμπόδια χρειάζεται το φώτο φίνις για να ξεχωρίσουν οι 4 πρώτοι! Νικητής ο Σέϊν Μπράθγουέϊτ με 13''26 και δεύτερος ο Χανσλ Πάρτσμεντ από την Τζαμάϊκα με 13''27.

Περνάνε με την τρίτη η Αλύσα Νιούμαν και η Χόλι Μπράντσοου τα 4μ65 και συνεχίζουν. Τελειώνει ο αγώνας για την Μούλινα, την Μακάρντνεϊ και την Μπένγκτσον. Επτά αθλήτριες συνεχίζουν στα 4μ75 στον τελικό του επικοντώ.

Ο Ούγγρος Μπάλαζ Μπάζι κερδίζει την 3η ημιτελική σειρά στα ψηλά εμπόδια με 13''23 και αφήνει τον Άριες Μέριτ δεύτερο με 13''25. Περνάνε με χρόνο ο Σεργκέϊ Σουμπένκοφ και ο Ορλάντο Ορτέγκα από την Ισπανία.

Περνάει με την πρώτη η Σάντι Μόρις τα 4μ75. Σειρά για την Στεφανίδη που περνάει με ένα πολύ ψηλό άλμα και τα 4μ75!

Η παρουσίαση για τον τελικό της σφαιροβολίας των ανδρών ολοκληρώνεται. Ξεκινάει πρώτος ο Πολωνός Μπουκοβτσέφσκι που είναι άκυρος. Ο Αμερικανός Ράϊαν Γουάϊτινγκ στην πρώτη του βολή ρίχνει 20μ82. Ο Νεοζηλανδός Τόμας Γουόλς περνάει μπροστά με 21μ38. Ο Αμερικανός Ντάρεν Χιλ ξεκινάει με 20μ79.

Η Σλοβένα Μαρτίνα Ράτεϊ περνάει στον τελικό του ακοντισμού με 65μ64. Το ίδιο και η Κινέζα Χουϊχούϊ Λιού με 67μ59.

Ο Αμερικανός Τζόε Κόβακς κάνει 21μ48 και περνάει μπροστά στην σφαιροβολία. 

Αποτυχημένες και οι δεύτερες προσπάθειες των υπολοίπων αθλητριών του τελικού στο επικοντώ στα 4μ75.

Μεγάλη βολή από τον Τόμας Γουόλς στα 21μ64 και περνάει πρώτος.

Μόνο η Σάντι Μόρις και η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζουν στον τελικό του επικοντώ. Επόμενο ύψος τα 4μ82.

Αποτυγχάνει στο πρώτο άλμα στα 4μ82 η Σάντι Μόρις. Περνάει με την πρώτη η Κατερίνα Στεφανίδη τα 4μ82 και είναι πλέον πρώτη, παέι για ένα ακόμη Χρυσό!

Και η Μπάρμπορα Σποτάκοβα θα είναι στον τελικό του ακοντισμού με 64μ32.

Η Μόρις αφήνει τα 4μ82 και ο πήχυς πηγαίνει στα 4μ89 με την Αμερικανίδα να ελπίζει ότι θα το περάσει πριν την Στεφανίδη.

Ακόμη μεγαλύτερη βολή κάνει στην τρίτη του προσπάθεια ιο Τόμας Γουόλς. Στέλνει την σφαίρα στα 21μ75!

Χάνει το πρώτο της άλμα στα 4μ72 η Μόρις, έχει μόνο ένα άλμα ακόμη.

Ρίχνει τον πήχυ και η Στεφανίδη στα 4μ89. 

Τελευταίο άλμα για την Μόρις, αν το ρίξει η Στεφανίδη παίρνει το χρυσό. 

Τορίχνει η Μόρις και η Κατερίνα Στεφανίδη είναι Παγκόσμια πρωταθλήτρια! Πλέον τα έχει πάρει όλα!

Αφήνει τα 4μ89 η Στεφανίδη και επιχειρεί στα 4μ91. Το περνάει με την πρώτη και κάνει Πανελλήνιο ρεκόρ και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο φέτος για να συνοδεύσει το χρυσό Παγκόσμιο μετάλλιο! Πλέον βάζει τον πήχυ στα 5μ02 και πάει για ρεκόρ αγώνων και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

Μετά από το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο η Ναφισάτου Τιάμ από το Βέλγιο παίρνει το χρυσό και στο Λονδίνο με 6784 βαθμούς. Δεύτερη η Γερμανίδα Καρολίν Σέφερ με 6696 βαθμούς και τρίτη η Ολλανδέζα Ανούκ Φέτερ με 6636 βαθμούς.

Αποτυχημένο το πρώτο άλμα της Κατερίνας στα 5μ02. 

Ρίχνει τον πήχυ και στο δεύτερο άλμα της η Ελληνίδα αθλήτρια. 

Αποτυχημένη και η τρίτη προσπάθεια της Στεφανίδη στα 5μ02, αλλά το Χρυσό Παγκόσμιο μετάλλιο είναι το μεγαλύτερο δώρο της προς της Ελλάδα!

Ο εκπληκτικός Πολωνός Άνταμ Κζότ κερδίζει την πρώτη ημιτελική σειρά στα 800μ ανδρών με 1'46''24 και αφήνει δεύτερο τον Νάϊτζελ Άμος από την Μποτσουάνα με 1'46''29.

Στην δεύτερη ημιτελική σειρά νικητής είναι ο Καναδός Μπράντον Μακμπράϊντ με 1΄45''53 και δεύτερο τον Βρετανό Κάϊλ Λάνγκφορντ με 1'45''81.

Όλοι κυνηγούν τον Γουόλς αλλά δεν μπορούν να τον φτάσουν μετά και την πέμπτη προσπάθεια.

Τρίτη ημιτελική σειρά στα 800μ των ανδρών με νικητή τον Κενυάτη Κιπιέγκον Μπετ με 1'45''02 και δεύτερο τον Αιθίοπα Μοχάμεντ Αμάν με 1'45''40. 

Ο Κροάτης Στίπε Ζούνιτς με 21μ46 παίρνει το χάλκινο μετάλλιο στην σφαιροβολία. Ο Αμερικανός Τζόε Κόβατς ρίχνει πάνω από τα 22μ στην 6η του βολή, αλλά έχει πατήσει εκτός βαλβίδας κατά την περιστροφή του και είναι άκυρος, οπότε παίρνει το ασημένιο μετάλιο. Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Νεοζηλανδός Τόμας Γουόλς που βελτιώνεται στην 6η του βολή με 22μ03!!!

Τελευταίο αγώνισμα στην τρίτη ημέρα τα 100μ γυναικών.

Οι αθλήτριες είναι έτοιμες και περιμένουμε μια πολύ μεγάλη κούρσα.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια με 10''85 η Τόρι Μπούϊ από τις ΗΠΑ! Οι Αμερικανοί παίρνουν μετά από χρόνια το χρυσό και στους άνδρες και στις γυναίκες. Δεύτερη η Μαρί Ζοζέ Τα Λου από την Ακτή Ελεφαντοστού με 10''86 και τρίτη η Δάφνη Σίπερς από την Ολλανδία με 10''96.

 

 
WebTV

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πέρασε στον ημιτελικό η Μπελιμπασάκη!

Πέρασε στον ημιτελικό η Μπελιμπασάκη!

Η συμμετοχή της Μαρίας Μπελι...

Πρώτος στόχος ο ημιτελικός για την Μπελιμπασάκη

Πρώτος στόχος ο ημιτελικός για την Μπελιμπασάκη

Σειρά της Μαρίας Μπελιμπασάκ...

Στον ημιτελικό των 200μ ο Τσάκωνας!

Στον ημιτελικό των 200μ ο Τσάκωνας!

Η συμμετοχή του Λυκούργου Τσ...

Έφτασε τα 21 μετάλλια η Ελλάδα σε Παγκόσμια

Έφτασε τα 21 μετάλλια η Ελλάδα σε Παγκόσμια

Τα 21 μετάλλια έφτασε η χώρ...

Χρυσή και στο Λονδίνο η Κατερίνα Στεφανίδη!

Χρυσή και στο Λονδίνο η Κατερίνα Στεφανίδη!

Το απογευματινό πρόγραμμα στ...

Στον ημιτελικό των 400μ η Βασιλείου!!!

Στον ημιτελικό των 400μ η Βασιλείου!!!

Σημαντικές αλλαγές στην κατά...

Άλλοι πέντε πρωταθλητές μας στη μάχη

Άλλοι πέντε πρωταθλητές μας στη μάχη

Πέντε πρωταθλητές και πρωτα...

Τρομερή μάχη στο έπταθλο στο Λονδίνο!

Τρομερή μάχη στο έπταθλο στο Λονδίνο!

Τα πρωϊνά αγωνίσματα της δεύ...

Η ώρα της Παπαχρήστου για πρόκριση

Η ώρα της Παπαχρήστου για πρόκριση

Τα τελευταία χρόνια η Βούλα ...ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μένει Ιταλία και Νάπολι η Τζάκι Γέμελος

Μένει Ιταλία και Νάπολι η Τζάκι Γέμελος

H Tζάκι Γέμελος θα μείνει ...

Έμειναν Κατερίνη, Δ. Ζουγκουρίδου και Τζ. Φλώρου

Έμειναν Κατερίνη, Δ. Ζουγκουρίδου και Τζ. Φλώρου

Παρέμεινε ο βασικός κορμός τ...

Η Εύη Παπαδοπούλου στις ΗΠΑ για σπουδές

Η Εύη Παπαδοπούλου στις ΗΠΑ για σπουδές

Η 18χρονη Εύη Παπαδοπούλου θ...

Η Αγγελική Βιντσιλαίου στον Άρη Πετρούπολης

Η Αγγελική Βιντσιλαίου στον Άρη Πετρούπολης

Η 20χρονη διεθνής με τις νέε...

Η Εύα Γράψα από τον Άρη στον Παναθλητικό

Η Εύα Γράψα από τον Άρη στον Παναθλητικό

Ο Παναθλητικός Συκεών ανακοί...

Ανανέωσε με Ρύσιο ο Σαλαμάνης

Ανανέωσε με Ρύσιο ο Σαλαμάνης

Η ομάδα της Αναγέννησης Νέου...

Ανακοίνωσε τρεις αθλήτριες η Ηλιούπολη

Ανακοίνωσε τρεις αθλήτριες η Ηλιούπολη

Ο ΓΣ Ηλιούπολη ανακοίνωσε επ...

Facebook

 
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 204 επισκέπτες και κανένα μέλος